Yves de Boer nieuwe voorzitter KNAG

24 februari 2016

Op 1 januari 2016 is sociaal geograaf Henk Ottens na twee termijnen van drie jaar afgetreden als KNAG-voorzitter en heeft geograaf-bestuurder Yves de Boer het roer overgenomen.

Na vierentwintig jaar in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, maakte Yves de Boer de overstap naar het openbaar bestuur. In Oosterhout was hij twaalf jaar wethouder om vervolgens 5 jaar de functie van gedeputeerde van de provincie Noord-Brabant te vervullen. De laatste vier jaar bekleedde hij de portefeuille Ruimtelijke Ordening en Wonen. Recentelijk was Yves de Boer nog voorzitter van het Jaar van de Ruimte.

Nieuwe KNAG-voorzitter Yves de Boer

Nieuwe KNAG-voorzitter Yves de Boer

De Boer wil zich profileren als teamplayer: “In mijn hoofd zit slechts een fractie van alle kennis die beschikbaar is onder de KNAG-leden en -bestuurders. Ik ben dan ook een teamplayer als het gaat om doelen verwezenlijken. In 2023 bestaat het KNAG honderdvijftig jaar. In de lange aanloop naar de viering van dat jubileum wil ik me inzetten om te laten zien dat we er nog steeds toe doen. Ik wil met al onze geledingen, onderwijs-, academische en praktijkgeografen, samen optrekken en de schil om ons heen dichter naar ons toehalen. Dat gaan we doen door onze kennis beter naar buiten te brengen.”

www.knag.nl

Comments are closed.