Year of Infrastructure, verslag dag 1

Year of Infrastructure, verslag dag 1

Dit jaar vindt de The Year in Infrastructure (YII) Conference van Bentley Systems net als in 2017 weer plaats in het Sands Expo and Convention Centre in Singapore.

Een verschil met de voorgaande keer, en ook met de 2018-conferentie in Londen, is dat de eerste dag van de bijeenkomst geheel gewijd is aan Digital Advancement.

In uiteenlopende sessies worden daarbij sleutelfactoren van digitalisatie behandelt, die het voor bedrijven mogelijk moet maken om een betere informatiemanagementstrategie te formuleren.  

Omdat de bezoekers allemaal bij de Digital Advancement-sessies aanwezig zijn, worden er op deze maandag dus geen keynotes of algemene presentaties gegeven.

Toch is er genoeg nieuws te melden, want tijdens de persconferentie werden verschillende persberichten gepresenteerd en van toelichting voorzien door de verschillende Bentley-sprekers.

In totaal werden daarbij bijna een tiental nieuwsberichten behandeld, met onderwerpen die varieerden van de overname van Citilabs en Orbit Geospatial Technologies tot en met de lancering van de nieuwe iTwin Cloud Services voor digitale tweelingen voor infrastructuur.

 

Nieuws van de dag
Het grote nieuws van de dag was echter dat Bentley Systems en Topcon Positioning Systems samen een geheel nieuw bedrijf lanceren: Digital Construction Works.

Deze nieuwe onderneming staat onder leiding van CEO Ted Lamboo (voorheen Bentley Systems) en COO Jason Hallet (voorheen Topcon) en richt zich op het leveren van mensen, processen en technologie die partijen in de bouw kunnen helpen bij het optimaliseren van hun digitale infrastructuur. 

Digital Construction Works helpt daarbij bijvoorbeeld bij het opzetten van digitale tweelingen, het uitvoeren van analyses en het implementeren van systemen voor de planning en voortgangscontrole van bouwprojecten.

De nieuwe joint-venture maakte tijdens de persconferentie meteen bekend dat het een partner community lanceerde en dat projectmanagementspecialist O3 Solutions daar deel van zou uitmaken, net als natuurlijk Bentley en Topcon. 

Website Year in Infrastructure | Bentley Systems

Website Digital Construction Works

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top