Winnaar NSTT No-Dig Award 2015 bekend

Winnaar NSTT No-Dig Award 2015 bekend

Op 7 oktober 2015 werd op de eerste beursdag van het NSTT No-Dig Event de winnaar van de NSTT No-Dig Award bekendgemaakt.

De Award is gewonnen door A. Hak Drillcon en PWN voor het project ‘Optimaal boren door slim vooronderzoek’. De jury sprak in haar oordeel over een innovatief project ‘langs twee lijnen’. Technisch combineerde het project allerlei grondonderzoekstechnieken met een boortechniek om daarmee de bodem onder het Marsdiep in kaart te brengen. Beleidsmatig loofde de jury de winnaars voor hun lef om te investeren in uitgebreid vooronderzoek. De resultaten van het onderzoek zullen ingezet worden in een toekomstig aan te leggen waterleiding tussen Den Helder en Texel.

Nominaties
Andere genomineerde projecten waren: ‘Easy Guiding Pilot Tube’ van Waverail, Fodere en Kouwenberg Infra, ‘Het aanbrengen van twee mantelbuizen voor het offshore windmolenpark Gemini’ van de Gebr. Van Leeuwen Boringen, Van Oord en Nelis Infra, ‘Meet in the middle Haringvliet’ van Visser & Smit Hanab en Joulz en ‘Pipe Cracking voor kleine diameters (vervanging waterleiding spoorwegemplacement Roosendaal)’ van ProRail, Fodere en Kouwenberg Infra.

Sleufloze technieken
De NSTT No-Dig Award 2015 wordt jaarlijks uitgereikt aan een project dat op bijzondere wijze de ontwikkeling en/ of toepassing van sleufloze technieken stimuleert.
Tijdens het NSTT No-Dig Event konden de bezoekers ook genieten van een boorwedstrijd. Een aantal teams werd getest op hun vaardigheden voor het maken van een gestuurde boring van 50 meter. Kris Scherens en Geert D’Joos van Drilling Solution uit Westerlo, Belgie, mochten uiteindelijk na een close finish met de titel ‘Boorteam van het jaar 2015’ en een mooie prijs naar huis gaan.

www.no-dig-event.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top