Volpi Capital investeert in CycloMedia

21 augustus 2018

CycloMedia Technology heeft een significante aandeleninvestering aangekondigd in het bedrijf door Volpi Capital, om zo CycloMedia’s snelle internationale groei en ontwikkeling te ondersteunen en nieuwe marktkansen te creëren.

CycloMedia werd in 1980 opgericht en is gevestigd in Zaltbommel. Het bedrijf biedt een uitgebreid end-to-end, business-to-business geodata- en softwareplatform en is een gevestigde naam op zowel de Amerikaanse, Nederlandse, Duitse als Scandinavische markt. Dankzij de cloudgebaseerde oplossingen worden publieke en private organisaties in staat gesteld fysieke infrastructuur, zoals gebouwen, wegen en andere assets te beoordelen en te meten, op afstand en op elk apparaat.

Gebaseerd op haar technologieplatform en dankzij haar goede positie op de Nederlandse markt met vele langdurige klantrelaties, heeft CycloMedia in de afgelopen vier jaren haar omzet verdubbeld. In samenwerking met Avedon Capital Partners heeft CycloMedia een sterke autonome groei gerealiseerd in de Verenigde Staten (waar de afgelopen twee jaar de omzet is verdubbeld) en in Duitsland, waar zij met succes lokale vestigingen heeft opgestart. CycloMedia heeft daarnaast verder geïnvesteerd in haar technologieplatform waardoor het bedrijf nog sneller heeft kunnen groeien op basis van vernieuwing van haar Content-as-a-Service dienstenplatform, door de introductie van een nauwkeurige beeld- en databank die gebruikmaakt van objectherkenning en analyse aan de hand van Artificial Intelligence, en door de ontwikkeling van een volgende generatie opnamesysteem.

“We willen Avedon graag bedanken voor haar steun waarmee wij onze huidige positie hebben kunnen ontwikkelen door nieuwe markten te betreden, door te investeren in nieuwe technologieën en door onze organisatie aanzienlijk uit te breiden. Tegelijkertijd zijn we erg tevreden met Volpi Capital als nieuwe partner, en we kijken ernaar uit om samen met Volpi onze activiteiten wereldwijd verder uit te breiden”, aldus Frank Pauli, de CEO van CycloMedia.

Het klantenbestand van CycloMedia omvat belangrijke steden in de markt waarin het bedrijf actief is, zoals New York, Washington D.C., Amsterdam, Rotterdam, Frankfurt en Stuttgart. Het bedrijf kan niet alleen publieke organisaties zoals gemeenten, waterschappen en netbeheerders tot haar klanten rekenen, maar ook een groeiend aantal private organisaties binnen de bouw en infrastructuur, de financiële dienstverlening en vastgoedsector.

De komst van deze nieuwe investeerder zal bijdragen aan de verdere continuering van de visie en strategie van CycloMedia en klanten kunnen blijven rekenen op hetzelfde hoge niveau van dienstverlening. Het bedrijf is van plan om haar investeringen in groei en professionalisering te versnellen en om een nieuwe generatie opname- en sensorsysteem te ontwikkelen. CycloMedia zal daarnaast ook verder investeren in de mogelijkheden van Data Analytics. Deze zullen zowel binnen het eigen bedrijf ontwikkeld worden als ook in nauwe samenwerking met een aantal partners, waarbij CycloMedia een actieve partner- en acquisitiestrategie zal hanteren.

Website CycloMedia

Comments are closed.