Vlaardingen kiest digital twin voor datagedreven beleidsinzichten

Vlaardingen kiest digital twin voor datagedreven beleidsinzichten

In een digitale 3d kopie van de stad is data gekoppeld om inzichten te geven in de fysieke leefomgeving.

De Digital Twin gaat beleidsmakers, managers en bestuurders ondersteunen bij ontwikkelingen in de stad en het realiseren van de ambities zoals gedefinieerd in de toekomstvisie.

Vanuit de toekomstvisie 2020-2040 werkt de gemeente Vlaardingen aan een veilige en gezonde stad waarin het prettig wonen, werken en recreëren is. Het verduurzamen van woningen en het realiseren van een goede mix van bebouwing en groen, speelt hierbij een belangrijke rol. Verder wordt de komende tijd gewerkt aan een nog betere bereikbaarheid van voorzieningen. Het leefbaar houden van de stad  krijgt de nodige aandacht waarbij meer ruimte voor duurzame mobiliteit, als de fiets en het openbaar vervoer, als kans wordt gezien.

‘De digital twin geeft ons dagelijks actueel zicht op de staat van de stad. De informatie wordt daarbij ontsloten in een 3D visualisatie en geeft een duidelijk overzicht. Dat helpt mijn collega’s de impact van maatregelen en beleid op de bebouwde omgeving beter te beoordelen. Deze manier van datagedreven werken ondersteunt ons bij het realiseren van de ambities uit onze toekomstvisie. De digital twin is een schaalbare oplossing waarin we onze eigen data veilig inzichtelijk maken en kunnen koppelen aan openbare databronnen’ zegt Paul Dekker, Strategisch adviseur en Projectleider bij de gemeente Vlaardingen.

 

De tool genaamd DigiTwin wordt ontwikkeld door het bedrijf Argaleo uit Den Bosch. ‘DigiTwin wordt op dit moment gebruikt door grote steden, veiligheidsregio’s en provincies. Met Vlaardingen als nieuwe partner zien we dat de technologie ook geschikt en toegankelijk is voor middelgrote gemeentes met digitale ambities” Michel ten Brummelhuis, Projectleider bij Argaleo.

Website Argaleo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top