Vier finalisten bekend Next Step Program 2017/2018

Vier finalisten bekend Next Step Program 2017/2018

Na bezoeken aan de Next Step Ahead Group – de negen genomineerde bureaus – heeft de vakjury vier finalisten gekozen voor het Next Step Program: Werkstatt (Eindhoven), Civic Architects (Amsterdam), Studio Prototype (Amsterdam) en IWT (Rotterdam).

Juryvoorzitter Do Janne Vermeulen (Team V): “Deze vier jonge bureaus excelleren in creatief ondernemerschap, genereren aantoonbare meerwaarde voor de stad en zijn voorbeeldstellend als bureaus van de toekomst. Interessant om te horen was dat het Next Step Program een aantal van hen triggerde om hun ondernemersvisie te herzien. Zij maken dus al een concrete Next Step met dit programma.”

Vier kanshebbers voor de Next Step Award

De vier finalisten dingen mee naar de Next Step Award: 10.000 euro en een bouwopdracht op een stedelijke hot spot van projectontwikkelaar Synchroon. Op 5 juli maken we de winnaar bekend. Aanvullend biedt de BNA de finalisten een jaar lang ondersteuning, services en voordelen die normaliter exclusief voor leden zijn.

Jury-motivatie

Werkstatt: Niels Groeneveld en Raoul Vleugels vormen een interessant team: heel serieus, op interessante wijze bezig met opschalen en échte kennis van materialen. Aansprekend zijn ook hun bijzondere samenspel met corporatie Trudo, hun visie op hennepplantages en hun onderzoek naar schaalvergroting.

Civic Architects: Jan Lebbink, Rick ten Doeschate, Gert Kwekkeboom en hun collega’s zijn niet alleen profs maar ook doordenkers – intrigerend bovendien om te zien hoe ambitieus ze hun bureau runnen. Opvallend daarbij is hun focus op publieke gebouwen en infrastructuur. Civic heeft duidelijk een visie op hoe zij zich willen presenteren en op wat zij hun opdrachtgever te bieden hebben.

Studio Prototype: Jeroen Spee en Jeroen Steenvoorden zijn topprofs, werken zeer zorgvuldig en hebben een interessante aanpak: bij alle projecten ontwikkelen ze een prototype en bieden zo hun opdrachtgever tastbare inzichten.

IWT: Chantal Schoenmakers en Bastiaan Kalmeyer hebben een intrinsieke drang naar nieuwe poëtische architectuur, koppelen maatschappelijke relevantie aan mooie ontwerpen en tonen meerwaarde op sociaal vlak én voor de stad. En dat alles weten ze ook nog te vertalen naar toekomstbestendige verdienmodellen.

Ontmoet de finalisten 6 juni op de Provada

De vier finalisten worden door Synchroon gepresenteerd tijdens een ‘meet & greet’ op 6 juni om 12.30 uur op de Provada in Rai Amsterdam, hal 12, standnummer 41. Om 15.30 uur kan men hen eveneens ontmoeten bij de grote Synchroon-borrel.

Website Next Step Program

 

Lees ook: Next Step Program: negen genomineerde jonge bureaus en Tweede editie Next Step Program van start

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top