Update SmartBouwbesluit 1.4 beschikbaar

Update SmartBouwbesluit 1.4 beschikbaar

Itannex meldt dat er een nieuwe versie beschikbaar is van de SmartBouwbesluit-oplossing. SmartBouwbesluit 1.4 biedt de nieuwe functie Modelcheck en daarnaast zijn er diverse verbeteringen doorgevoerd.

De SmartBouwbesluit-oplossing is software waarmee een bouwkundig modelleur in Revit binnen enkele klikken op de knop nauwkeurige berekeningen kan maken.

Nieuw in SmartBouwbesluit 1.4 is de Modelcheck. Deze nieuwe functionaliteit controleert automatisch of het model juist is opgebouwd. Hierdoor kunnen de bouwbesluitberekeningen via de SmartBouwbesluit-oplossing goed worden uitgevoerd. Door dit tijdens de ontwerpfase regelmatig toe te passen, weet de gebruiker zeker dat het model juist wordt opgebouwd én wordt het toepassen van de SmartBouwbesluit-controle eenvoudiger. Bij een eventueel afwijkende berekening is in één oogopslag zichtbaar waar dit aan ligt.

Naast de nieuwe functie Modelcheck, zijn er diverse andere punten in SmartBouwbesluit 1.4 verbeterd:

  • Snellere gebouwanalyse; bij een groot project van bijvoorbeeld dertig woningtypen gaat de berekentijd van ongeveer 60 seconden naar 5 seconden.
  • Verbeterde toepassing NEN 2057:2001 (bestaande bouw); mogelijkheid om bij gebruik van NEN 2057:2011 het referentievlak op de buitenzijde van de uitwendige scheidingsconstructie te leggen in plaats van op het glasvlak.
  • Opslaan instellingen; het is nu zichtbaar wie voor het laatst de instellingen heeft opgeslagen en bij het afsluiten wordt gevraagd om de instellingen op te slaan indien dit nog niet gebeurd is.

De nieuwe versie is blijvend in prijs verlaagd.

Website Itannex

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top