Update kaarten Imergis

Update kaarten Imergis

De Imergis-kaarten voor provincies, veiligheidsregio’s, politie-eenheden en vitale partners in veiligheid zijn nu bijgewerkt naar de situatie 2016.

Dat meldt Jan-Willem van Aalst, directeur-oprichter van Imergis.

Gemeentegrenzen en correcties
Twee landelijke overzichtskaarten van de gemeentegrenzen 2016 zijn bijgewerkt. Gewijzigd ten opzichte van 2015:  de nieuwe gemeenten Edam-Volendam uit de fusie van Edam-Volendam en Zeevang en de nieuwe gemeente Gooise Meren uit de fusie van Bussum, Naarden en Muiden. Er zijn gemeentelijke grenscorrecties tussen Gooise Meren en Weesp, tussen Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.  Gemeente De Friese Meren heet nu De Fryske Marren en gemeente Groesbeek heet nu Berg en Dal. De kaarten zijn vrij bruikbaar onder een CC-BY licentie, dus naamsvermelding voldoet: “Bron: J.W. van Aalst, www.imergis.nl”. Veel van deze kaarten zijn ook te vinden op Wikipedia, die vanaf 1 januari 2016 wordt bijgewerkt.

Detailkaarten
Imergis biedt topografische detailkaarten samengesteld uit open data, plus themakaarten van provincies, veiligheidsregio’s, politiegebieden, vitale OOV-partners, en grote plaatsen. Bronnen zijn ondermeer de Basisregistratie Topografie, Basisregistratie Adressen en Gebouwen, Open Street Map, Risicokaart, Rijkswaterstaat, Defensie, en veiligheidsregio’s. Ook houdt Imergis zelf een locatiebestand van OOV Points of Interest bij. De kaartlagen zijn opgemaakt in QGIS2 en vervolgens gerasterd in Adobe Photoshop. Het doel van Imergis kaarten is om relevante informatie intuïtief weer te geven op een rustige kaart. “Een kaart behoort geen legenda nodig te hebben”, is hierbij het credo.

www.imergis.nl/asp/44partners.asp
www.imergis.nl/asp/44regios.asp

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top