Tussenstand BGT-transitie november 2015  

Tussenstand BGT-transitie november 2015  

Met nog iets meer dan vijf weken te gaan tot 1 januari 2016 is het weer tijd voor een uitgebreide tussenstand van de transitie van de Basisregistratie Grootschalige Topografie, ditmaal met peildatum 30 november 2015.

In oktober was al  een forse toeloop gesignaleerd in leveringen van deelgebieden bij het samenwerkingsverband SVB-BGT. 

20151201 Redactietafel BGT-02

 

Groei in aanlevering deelgebieden zet door
Afgelopen twee maanden groeide het aantal leveringen van deelgebieden en ook deze maand zet de trend zich door. Inmiddels heeft 60 procent van de bronhouders één of meer deelgebieden aangeleverd, ten opzichte van 39 procent vorige maand. Ook steeg het aantal bronhouders dat een laatste deelgebied heeft aangeleverd aanzienlijk, van 14 procent op 8 oktober naar 20 procent op 30 november. Dat betekent dat voor 105 bronhouders het einde van de transitie heel dichtbij komt.

20151201 Redactietafel BGT-01

Dertien nieuwe BGT-gebieden in Landelijke Voorziening
In de maand november zijn er dertien bronhouders die hun BGT hebben aangeboden aan de Landelijke Voorziening. Alle bronhouders die volledig in de LV zitten, zullen binnenkort de inmiddels beroemde BGT taart ontvangen. De volgende gemeenten staan in de LV: Twenterand, Zuidplas, Scherpenzeel, Noordwijk, ’s-Gravenhage, Schouwen-Duiveland, Rucphen, Heemskerk, Noordoostpolder, Capelle aan den IJssel, Harderwijk, Rijssen-Holten en Dordrecht. Tip: Kijk in de PDOK viewer via de laag ‘BGT vulling’ welke nieuwe gebieden er allemaal precies bijgekomen zijn. 

 https://bgtweb.pleio.nl/file/download/40838452

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top