Smart2IT en Cadac Group slaan handen ineen

22 mei 2018

Smart2IT, gespecialiseerd in digitale toepassingen op basis van nieuwe visualisatietechnologieën zoals virtual- en augmented reality, en Cadac Group, software solution provider voor het creëren, beheren en delen van digitale ontwerpinformatie en Autodesk Platinum Reseller, hebben een technologisch samenwerkingsverband aangekondigd waarbij zij de wereld van koperscommunicatie, via BIM, optimaal willen gaan verbinden met die van uitvoering en oplevering. Het doel is hiermee de bouwindustrie/aannemers in staat te stellen eenvoudig, snel en zonder fouten aan de wensen en verwachtingen van huizenkopers te kunnen voldoen of zelfs te overtreffen.

“In de markt zien wij veel aannemers aan de slag gaan met woningconfiguratoren richting huizenkopers van nieuwbouwwoningen. Voor huizenkopers absoluut een goede beweging, zij weten hiermee beter wat ze kopen. Tegelijkertijd zien wij ook dat het kopersbegeleidingsproces, ondanks deze trend, nog geheel op traditionele en vaak nog handmatige wijze, en dus met risico’s, wordt verwerkt richting uitvoering. Een absoluut mooie kans om dit proces te gaan stroomlijnen”, zegt Desmond Laeyendecker, business development manager bij Cadac Group.
“Tijdens onze marktverkenning en vanuit bestaande gezamenlijke relaties werd al snel duidelijk dat Smart2IT met hun nieuwe Innobrix-platform over de mooiste en meest innovatieve woningconfigurator beschikt. Met een gezamenlijke doelgroep, het functioneel in elkaars verlengde liggen en bedrijfs- en marktvisies die resoneren, was de keuze voor een technologisch samenwerkingsverband een logische vervolgstap.”

Procesoptimalisatie

Tijdens een event is het samenwerkingsverband aan het grote publiek aangekondigd en is de inhoud van de samenwerking verder toegelicht. Als specialist in Building Information Modeling (BIM) en software development, op zowel Autodesk- als Microsoft-technologie, zal Cadac Group haar expertise in eerste instantie aanwenden om de BIM-modellen beter aan te laten sluiten met het Innobrix-koperscommunicatieplatform en gemaakte kopersopties optimaal terug te voeren in het BIM-model. Vervolgens zal op korte termijn begonnen worden aan de integratie tussen Smart2IT’s Innobrix en Cadac’s modulaire cloudplatform Cadac Modules, voor automatische documentgeneratie en lifecycle & logistics management van kopersopties en bijbehorende bouwelementen. Hiermee wordt de procesoptimalisatie tussen koperscommunicatie, BIM, uitvoering en oplevering een feit.

Bouwengineering en kopersbegeleiding

“Cadac Modules, en met name de Forge-integratie, slaat voor ons de brug tussen Autodesk-software en Innobrix”, aldus Sander Martinec, oprichter en eigenaar van Smart2IT.
CTO en mede-eigenaar van Smart2IT, Gaston Smit, vult aan: "Met de specialisten van Cadac Group zijn wij in staat om nog beter onze klanten te bedienen op het snijvlak van bouwengineering en kopersbegeleiding. Cadac’s diepgaande kennis van Autodesk-systemen, gecombineerd met onze uitgebreide ervaring in de realisatie van consumentvriendelijke woningconfiguratie-software biedt de bouw een sterk innoverend perspectief. Een perspectief dat past in de huidige tijd van disruptie en transformatie naar de nieuwe online werkelijkheid."

Gestroomlijnd proces

Smart2IT wil met de samenwerking met Cadac Group dit proces nog verder doorontwikkelen en optimaliseren. Dit moet uiteindelijk resulteren in een gestroomlijnd proces waarmee de woningbouwer nog beter wordt ondersteund in het digitaliseren en automatiseren van de bouwprocessen. Zowel Cadac Group als Smart2IT verwachten hiermee grote winst te behalen in het verbinden van de consument met de processen van de woningbouwer. “Dankzij onze samengevoegde expertise op het gebied van 3D-visualisatie, Virtual- en Augmented Reality, gecombineerd met jarenlange ervaring op het gebied van Autodesk-software, ontstaat er een goede match in het verder digitaliseren van de bouw”, aldus Smit.

Website Cadac Group
Website Cadac Modules
Website Smart2IT
Website Innobrix

Comments are closed.