SCIA lanceert 11e editie van de SCIA User Contest

SCIA lanceert 11e editie van de SCIA User Contest

SCIA kondigt de lancering aan van de 11e editie van de SCIA User Contest ‘The Art of Structural Design’.

De wedstrijd erkent en presenteert indrukwekkend en inspirerend werk van topingenieurs uit de hele wereld. Het centrale thema van deze editie is ‘Be Part of The History’! SCIA nodigt alle SCIA Engineer gebruikers wereldwijd uit om deel te nemen aan deze internationale wedstrijd. Projecten kunnen worden ingediend van 2 april tot 15 juni 2019. 

SCIA lanceerde de wedstrijd in 1992 met tientallen deelnemende projecten uit verschillende Europese landen. Sinds 2005 organiseert het bedrijf de wedstrijd om de twee jaar en het aantal deelnemende projecten is wereldwijd gegroeid tot meer dan 120.

“We zijn erg enthousiast over de lancering van de SCIA User Contest 2020. Onze partners en de hele bouwsector kijken ook uit naar dit internationale evenement. De wedstrijd van dit jaar draagt het thema ‘Be Part of The History’ en het inspireert onze SCIA Engineer gebruikers om effectief deel uit te maken van de geschiedenis. Sterker nog, ze dragen bij aan het vormgeven van het bouwkundige erfgoed van de volgende generaties”, zegt Hilde Sevens, CEO van SCIA. 

Wedstrijd Categorieën
De elfde editie staat open voor alle bouwkundige en civieltechnische ingenieurs die SCIA Engineer gebruiken als analyse- en ontwerptool. Zij kunnen hun projecten indienen in de volgende vier categorieën:

  • Categorie 1: Gebouwen
  • Categorie 2: Civiele Constructies
  • Categorie 3: Industriële gebouwen en installaties
  • Categorie 4: Speciale Projecten

Mevr. Sevens, voegt nog toe: “Zoals gewoonlijk heeft de User Contest 4 categorieën waarin de projecten worden ingediend. Voor het eerst in de geschiedenis van onze User Contest, krijgen de deelnemers met een kleiner gebouw ook de kans om een prijs te winnen in de categorie ‘Gebouwen’. De jury verdeelt de projecten in de categorie ‘Gebouwen’ in twee gelijke groepen, gebaseerd op de bruikbare oppervlakte. Eén winnaar en drie genomineerden worden geselecteerd in beide subcategorieën.”

 

Jury en prijzen
Een internationale jury van negen experts uit de bouwsector en de academische wereld komt bijeen in september 2019 om alle ingediende projecten te evalueren. De belangrijkste criteria zijn originaliteit, technisch niveau, prestige en het innovatieve gebruik van SCIA Engineer.

Dit jaar ontvangen zeven winnaars een gepersonaliseerde prijs en een persoonlijk User Contest boek.

1. Prijzen per categorie – Eén winnaar en 3 genomineerden worden geselecteerd per categorie, behalve de categorie ‘Gebouwen’ die bestaat uit twee winnaars en zes genomineerden.

2. Juryprijs – De jury kiest ook een project, met een uitstekende toepassing van BIM-werkprocessen of illustratie van de “best practices” op het gebied van duurzaamheid of ecologische voetafdruk.

3. Publieksprijs – Deze prijs wordt uitgereikt op basis van de resultaten van een publieke stemming via onze SCIA Engineer Facebook pagina.

Promotie en User Contest boek
De winnaars, genomineerden en alle andere inzendingen worden gepubliceerd in het User Contest-boek ‘The Art of Structural Design’ 2020.

Dit inspirerende boek wordt wereldwijd verspreid onder pers en media, professionele verenigingen, invloedrijke spelers en collega’s in de bouwindustrie. Daarnaast is het boek ook online gratis beschikbaar.

Daarnaast worden de winnaars en genomineerde projecten aanbevolen voor publicatie in gespecialiseerde technische platforms, websites in de bouwsector en verschillende sociale mediakanalen.

Meer informatie
Praktische informatie en wedstrijdreglementen zijn beschikbaar op de SCIA User Contest website “The Art of Structural Design – User Contest 2020”:https://uc.scia.net 

Website SCIA

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top