SCIA kondigt SCIA Engineer 18 aan

SCIA kondigt SCIA Engineer 18 aan

SCIA kondigt de lancering van SCIA Engineer 18 aan: de nieuwste versie van de ontwerp- en rekensoftware voor het modelleren, analyseren en optimaliseren van elke constructie. De nieuwe release biedt significante verbeteringen en functionaliteiten waarmee constructeurs hun workflow stroomlijnen, geavanceerde materialen ontwerpen en effectiever met BIM-processen werken.

 

Enkele nieuwe verbeteringen in SCIA Engineer 18:

Betere bruikbaarheid met gestroomlijnde workflows

De aandacht voor gebruiksvriendelijkheid levert diverse verbeteringen op, zoals meer automatisering in de hele workflow, een nieuwe grafische besturing voor effectieve 3D-navigatie en eenvoudigere knikinstellingen. Hierdoor kunnen gebruikers efficiënter en intuïtiever werken. De SCIA-website bevat nu een speciale leeromgeving met verbeterde leermaterialen, waarmee de nieuwe gebruikers sneller vertrouwd raken met de software en de gevorderde gebruikers hun kennis verdiepen.

Geavanceerde materialen en vloersystemen

SCIA Engineer 18 biedt meer mogelijkheden voor economische, duidelijk gedocumenteerde ontwerpen voor nieuwe materialen en vloersystemen. De rekensoftware biedt ook een slimme en geavanceerde oplossing voor het ontwerpen en berekenen van staalvezelversterkt beton. Deze oplossing is ontworpen in nauwe samenwerking met Bekaert, een wereldwijde producent van staaldraad. Daarnaast biedt SCIA Engineer 18 optimalisatie van composietvloeren, uitgebreide mogelijkheden voor het ontwerp van ponsafschuiving en ondersteuning van add-ons voor structureel glas- en funderingsontwerp.

Uitgebreide informatiestroom in BIM

De Revit- en Tekla Structures-koppelingen bieden uitgebreide informatieondersteuning voor beton- en staaldetaillering. De koppeling tussen Tekla Structures en SCIA Engineer ondersteunt het uitwisselen van gegevens in twee richtingen en het overdragen van eindreacties voor het detailleren van verbindingen in Tekla Structures. De Revit-koppeling ondersteunt nu ook het exporteren van wapening van liggers en platen.

Cyril Heck, chief product en marketing officer bij SCIA zegt: “We hebben bij het ontwikkelen van SCIA Engineer altijd rekening gehouden met de feedback van onze gebruikers. In deze release hebben we onze gebruikers nog meer bij het proces betrokken. Gebruikers konden deelnemen aan het onlangs gelanceerde ‘SCIA Insider Program’ en in dit kader enkele nieuwe functies controleren en testen. Zo konden we samen met onze gebruikers de ontwikkeling van de software in een richting sturen die aansluit bij de behoeften van de gebruikers. Ik ben ook erg trots op de samenwerking met Bekaert. We hebben samen een innovatieve oplossing voor staalvezelversterkt beton ontwikkeld. Onze gebruikers genieten nu van de voordelen van dit materiaal in hun ontwerpen. In deze release hebben we de software een grote stap voorwaarts gebracht, met extra functies, betere bruikbaarheid in een vernieuwde SCIA-huisstijl.”

Website SCIA

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top