Roxit neemt CEBES over  

Roxit neemt CEBES over  

Roxit bundelt haar krachten met CEBES bv door overname van de aandelen, en de producten FirstWatchOnline (FWO) en FirstWatch (FW).

CEBES is ruim twee decennia leverancier van software voor brandweerkorpsen en veiligheidsregio’s. Dertien van de vijfentwintig regio’s maken op dit moment gebruik van FW voor het ondersteunen van regionale taken voor de werkvelden brandveiligheid, openbare veiligheid en industriële veiligheid. De kern van FWO, een SaaS-toepassing, is het uniform vastleggen en delen van informatie over objecten, evenementen en bestemmingsplannen, wat nauw aansluit op de nieuwe productlijn Squit 20/20 van Roxit.

Meerwaarde van CEBES
“Voor Roxit is het kunnen beschikken over een kernregistratie voor veiligheidsregio’s een goede uitbreiding van haar portfolio in de VTH-markt. Roxit heeft dat niet. CEBES bewijst zich al 25 jaar als leverancier met brede technologische bekwaamheid en relevante branchekennis. Daarbij is FirstWatchOnline dé web-gebaseerde kernregistratie Objecten die specifiek gericht is op veiligheidsregio’s”, aldus Rob Steneker, directeur van Roxit. “Naast de registratie van alle relevante objectgegevens is de applicatie ook voorzien van een uitgebreide Geoviewer en verscheidene modules en koppelingen naar diverse gerenommeerde partners”. Fon Beerens,  voormalig eigenaar van CEBES, legt uit: “Voor CEBES is Roxit een aantrekkelijke partij, omdat zij marktleider is in de VTH markt. De combinatie levert voor beide bedrijven een win-win situatie op waar de klanten vanzelfsprekend van zullen profiteren. De enthousiaste vertrouwde gezichten van CEBES blijven ook onder Roxit verbonden aan de producten”.

Roxit proost met CEBES
Rob Steneker (links), algemeen directeur Roxit, en Fon Beerens, voormalig eigenaar CEBES.

Naadloos aansluiten
FirstWatchOnline (FWO), de opvolger van FirstWatch, is een kernregistratie Objecten voor veiligheidsregio’s en ketenpartners in de werkvelden brandveiligheid, openbare veiligheid en industriële veiligheid. Het uniform vastleggen en delen van informatie binnen de organisaties is met FWO geborgd en vult daarmee een belangrijke vraag van veiligheidsregio in. Voor een veiligheidsregio is het belangrijk dat alle informatie die bekend is over objecten voor iedereen in de organisatie snel en makkelijk te raadplegen is. De pluspunten van FirstWatchOnline zijn dat dit systeem werkt vanuit een kernregistratie Objecten en in staat is de objecten te presenteren in een Geoviewer. “Dit concept sluit naadloos aan op de nieuwe webgebaseerde lijn Squit 20/20 van Roxit die opgebouwd is volgens het principe van scheiding in objectgegevens en zaakdossier”, zegt Steneker. “In zowel FWO als Squit 20/20 kunnen alle gegevens van een object op de juiste manier gekoppeld worden en zijn inzichtelijk voor alle partners in de (veiligheids)keten”.

www.roxit.nl
www.cebes.nl

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top