Roxit en Green Valley bundelen krachten

Roxit en Green Valley bundelen krachten

Per heden hebben Roxit en Green Valley besloten om de krachten te bundelen. Private equity-investeerder Main Capital faciliteert de bundeling.

Roxit produceert en levert software, en is dienstverlener voor de informatiehuishouding van overheden op het gebied van bouwen en wonen, milieu, bodem, water en ruimtelijke ordening. Green Valley ontwikkelt software voor kennismanagement, gebruikmakend van intranet of extranet, met eigen ontwikkeling en implementatie van producten voor de front-office (website/CMS, elektronisch loket en klantcontactsysteem) en voor de mid-office (zaaksysteem en DMS/RMA). Roxit en Green Valley zullen in grote mate zelfstandig blijven met ieder een eigen focus op afzonderlijke producten, aldus een uitgestuurd persbericht.

‘Logische stap’
Rob van Tiel, directeur Business Development van Roxit, vindt het een logische stap om de krachten te bundelen: “Voor Roxit, als leverancier van software voor vergunningverlening en handhaving is een zaaksysteem cruciaal. Een combinatie van een zaaksysteem met webloket en klantcontact­systeem (frontoffice) is tegenwoordig een ‘must’. Roxit heeft dat nu niet en Green Valley is op het vlak van frontoffice software een gerenommeerde speler. Van de combinatie kunnen wij en onze klanten profiteren.” Voor Green Valley is Roxit een aantrekkelijke partij, volgens directeur Rens Boogerd. Hij zegt: “Het portfolio van beide bedrijven vult elkaar heel goed aan. Roxit en Green Valley vormen een heel sterk duo, waar al onze klanten de vruchten van zullen plukken.”

Focus op service aan klanten
Bij het management van de twee bedrijven heerst de overtuiging dat samenwerking voordelen gaat bieden, maar dat de dagelijks focus moet blijven liggen op service aan klanten. Rob Steneker, algemeen directeur van Roxit: “Roxit en Green Valley zullen als combinatie in de markt optreden, maar wel zelfstandig blijven. Daar waar dat wenselijk is zullen beide bedrijven natuurlijk samenwerken en aan klanten die dat willen een gecombineerd portfolio aanbieden. We kunnen elkaar versterken door na te gaan hoe we onze efficiency en de kwaliteit van onze producten en dienstverlening verder kunnen verbeteren. Maar daarbij willen we dat de bedrijven hun eigen focus houden. Vooral dat blijven doen waar ze goed in zijn en klanten optimaal bedienen.”

Main Capital
Main Capital heeft begin juli Roxit groep gekocht. Hierbij verwierf het management van Roxit een klein minderheidsbelang. “Main Capital investeert additioneel kapitaal in Roxit groep teneinde deze overname te financieren. Hierbij wordt een eerste stap gezet in de voorgenomen (overname)strategie van Roxit Groep”, aldus Charly Zwemstra, Managing Partner van Main Capital.

www.greenvalley.nl

www.roxit.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top