Roelof Boekhold en Victor Jetten winnaars Geo Prestige Award 2018

Roelof Boekhold en Victor Jetten winnaars Geo Prestige Award 2018

De winnaar van de Geo Prestige Award Publieksprijs 2018 is Roelof Boekhold. Dat maakte vakvereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) bekend tijdens het jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch. Naast een Publieksprijs was er ook een Geo Prestige Award Juryprijs te winnen. De vakjury, die bestond uit de winnaars van vorig jaar, reikte deze prijs uit aan Victor Jetten.

Roelof Boekhold (productmanager basisbeheerkaart/BGT bij ProRail) is erg blij met zijn prijs. “Dit is voor ProRail een hele mooie gelegenheid om te laten zien waar wij mee bezig zijn. Het motto is vaak: als de treinen maar rijden. Maar wat daarvoor nodig is, is meer dan spoor en ijzer alleen.”

Roelof Boekhold (rechts)

ProRail heeft het afgelopen jaar van zo’n 3600 kilometer spoortracé luchtopnamen gemaakt. Met deze opnamen kan ProRail het spoornetwerk zeer gedetailleerd in kaart brengen. Daardoor kan het spoornetwerk beter worden onderhouden, zodat er bijvoorbeeld minder treinvertragingen zijn. Boekhold leidde dit project.

Wereldkaart
De vakjury riep Victor Jetten (professor faculteit ITC Geo-Informatie Wetenschappen en Aardobservatie bij Universiteit Twente) uit als winnaar van de Geo Prestige Award Juryprijs. Koos Krijnders licht namens de jury toe: “Het vakgebied geo-informatie overlapt steeds meer andere disciplines, zoals de ICT bijvoorbeeld. Dat vereist een andere opzet van onze opleidingen en het wetenschappelijk onderzoek. Victor Jetten heeft met een hernieuwde opleiding aan het ITC/TUTwente een veelbelovende start gemaakt. Internationaal timmert Jetten aan de weg en weet hij geo-informatie goed op de wereldkaart te zetten.”

Geo Prestige Award
De Geo Prestige Award (GPA) is in het leven geroepen om innovatie en zichtbaarheid binnen het vakgebied te stimuleren en om de volgende generatie aan het geo-domein te binden. Het thema van dit jaar is ‘Geo op de kaart’. Op basis van alle inzendingen selecteerde de jury drie kandidaten: Victor Jetten, Roelof Boekhold en Marcel Broekhaar. Alle drie de genomineerden maakten kans op de Publieks- en Juryprijs.

Victor Jetten (links)

De GPA gaat niet over het winnen van iets fysieks, maar zorgt ervoor dat iedereen in het geo-werkveld weet wie het nieuwe boegbeeld is van het vakgebied geo-informatie. De winnaars van de Publieksprijs én de Juryprijs worden uitgenodigd om volgend jaar plaats te nemen in de jury van de volgende GPA-verkiezing.

Website Geo-Informatie Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top