Recordaantal inzendingen InfraTech Innovatieprijs

Recordaantal inzendingen InfraTech Innovatieprijs

Een recordaantal van maar liefst 67 infraprojecten dingt mee naar de Innovatieprijzen van InfraTech 2019. Het toont aan dat de infrasector in de afgelopen jaren bepaald niet heeft stilgezeten. Er zijn prijzen te vergeven in de categorieën ‘productinnovatie’, ‘procesinnovatie’ en ‘vernieuwende samenwerking’.

Onder de inzendingen zijn traditiegetrouw veel vernieuwingen rondom de bouw van wegen, bruggen, sluizen en dijken, maar de trend van de vorige editie zet door: steeds meer inzendingen betreffen innovatieve vormen van samenwerking tussen opdrachtgevers en -nemers. Opvallend is ook het fors toegenomen aantal inzendingen waarbij nieuwe technologie als virtual- en augmented reality, drones en kunstmatige intelligentie een rol speelt. Bovendien blijkt circulair bouwen ook in de infrawereld een grote vlucht genomen te hebben.

Toonaangevend
Juryvoorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland is blij verrast met het grote aantal inzendingen: “Ik herinner me dat we twee jaar geleden iets meer dan 50 hoogwaardige innovaties moesten beoordelen. Dat het er nu zoveel meer zijn is wat mij betreft het bewijs dat de infrasector zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevende branche. We mogen trots zijn op wat we in ons kleine landje allemaal voor elkaar krijgen. Ik kijk er naar uit om me de komende weken in al deze prachtige innovaties te mogen verdiepen.”

Prijsuitreiking door minister Cora van Nieuwenhuizen
In de komende weken kiest de vakjury uit de ruim 67 inzendingen maximaal 3 genomineerden per categorie. Die mogen hun innovatie op 7 december aanstaande toelichten in een pitch op De Bouwcampus in Delft. Op 16 januari wordt tijdens InfraTech 2019 bekend gemaakt wie zich twee jaar lang Infra Innovator mag noemen. De prijs wordt uitgereikt door niemand minder dan minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in het theater van Rijkswaterstaat. Ook dit jaar kan er vanaf 10 december weer gestemd worden op de inzendingen van de InfraTech Innovatieprijs voor de Cobouw Publieksprijs. Bekijk de inzendingen van 2019.

Twee jaar geleden won de Shimlift van BAM en Movares in de categorie Product Innovatie en ging de prijs voor het beste project naar het dijkverbeteringsproject Project Kis van Waterschap Rivierenland, Mourik en BESIX.

Website InfraTech

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top