Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo

Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo

Op woensdag 5 en donderdag 6 februari 2020 bezochten 3.238 professionals uit de ontwerp-, maakindustrie en machinebouw en 217 studenten hoger technologisch onderwijs het combinetwerkevent Prototyping MNE 2020 in Kortrijk Xpo.

 

Wat op het eerste gezicht een ideologische denkoefening zou worden, werd echter een geslaagd praktijkexamen. De aanzet om de vakbeurzen Prototyping Xpo en Machineering Network Event – die voorheen als aparte networkevents met elk hun eigen focus werden georganiseerd – samen te brengen was het feit dat binnen de 4e industriële revolutiecontext ontwerpen en maken onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Missie geslaagd
186 exposanten uit de Benelux, ingedeeld in 10 technologieroutes, openden de ogen van algemene directies en industriële teams (uit zowel design, engineering, productie, prototyping, maintenance, planning, testing, assemblage, onderzoek als ontwikkeling) en linkten de relevantste technologische innovaties, oplossingen, materialen en machines voor het maken en het ontwerpen van producten doorheen de volledige waardeketen.

Dankzij de participatie van belangrijke powering stakeholders en contentpartners vormde het event een boeiende kijk- en leerervaring voor iedere bezoeker.

Zo kon men niet enkel de nieuwste sectorontwikkelingen bij de 186 exposanten ontdekken. Ook het aanvullend randprogramma met maar liefst 9 Expert Classes (over maken, ontwerpen & industry 4.0), een heus Captains of Manufacturing Debate en de markante keynote China’s New Normal, het Café 3D, Innovative Materials en het Enterprise Europe Network Matchmaking-event bleken een duidelijke meerwaarde en werden dan ook goed bezocht.

De 2de editie van PROTOTYPING-MNE staat alvast ingepland op 9 en 10 februari 2022.

Website Protoyping-MNE 2020

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top