Overname van Van Steenis Geodesie

Overname van Van Steenis Geodesie

Vanaf heden hebben Prisma en GeoCensus zich verder versterkt door de overname van Van Steenis Geodesie.

Prisma, GeoCensus en Van Steenis zullen naast elkaar als zelfstandige bedrijven in de markt blijven opereren. De kennis en technologie van de ondernemingen zal optimaal worden ingezet ten behoeve van alle opdrachtgevers, waarbij de klant en kwaliteit centraal staan.

Van Steenis heeft specifieke kennis van diverse geodetische vakgebieden: zo heeft de onderneming veel kennis en ervaring in mobile mapping en statische, hoog nauwkeurige laserscanning. Van Steenis voert ook hydrografische meetwerkzaamheden uit voor o.a. waterschappen en aannemers. Daarnaast staat Van Steenis bekend als de expert in spoor gerelateerde meetvraagstukken.

Binnen de groep is de nieuwste meetapparatuur aanwezig. Gezamenlijk beschikken de bedrijven over de Leica Pegasus Two (als eerste bedrijf in Nederland), de Leica Pegasus Backpack (als derde bedrijf wereldwijd) en de Leica Aibotix (een drone). Door de grote diversiteit in kennis en de geavanceerde technologie zijn de ondernemingen in staat alle opdrachtgevers zeer effectief en met hoge kwaliteit van dienst te zijn.

steenis2Binnen Prisma, GeoCensus en Van Steenis werken elke dag 135 professionals aan uiteenlopende projecten voor een groot aantal opdrachtgevers. De groep werkt aan diverse vraagstukken, van klein tot groot, van standaard opdrachten tot de meest complexe uitdagingen.

De bedrijven zijn verheugd met deze samenwerking en zetten hiermee een grote stap vooruit om gezamenlijk marktleider te worden in de geo-informatie.

Over Prisma
Prisma, opgericht in 1995, is een meetkundig bureau met een breed werkterrein. Groot geworden in het maatvoeren van grote infrastructurele projecten is de expertise van Prisma uitgebreid naar tal van andere disciplines waarin meten centraal staat. Prisma kent binnen de bouwsector een brede en loyale klantenbasis.

Over Van Steenis Geodesie
Van Steenis Geodesie bestaat 70 jaar in 2015. Kenmerkend voor Van Steenis is dat het bedrijf door haar expertise en innovatie altijd voorop loopt in de geodetische markt. Van Steenis is specialist op het gebied van 3D- en dynamisch laserscanning, railinfra, GIS, hydrografie en Mobil Watis. De grote opdrachtgevers van Van Steenis bevinden zich in de overheidssector, aannemerij, industrie en advies- en ingenieurs wereld.

Over GeoCensus
De dienstverlening van GeoCensus is gericht op het volledige spectrum van de geodesie. Het bedrijf is opgericht in 2001 en heeft zich ontwikkeld tot een dienstverlener op het gebied van geo-informatie, CAD/GIS, mutatiesignalering en kartering. De opdrachtgevers zijn voornamelijk (semi)overheids- en nutsbedrijven. GeoCensus kan ondersteuning bieden door middel van advies, detachering en uitvoering van GIS en geo-gerelateerde projecten. Door de compacte organisatie structuur kan GeoCensus landelijk met korte leadtijden opdrachten uitvoeren zowel in het veld als op locatie bij de opdrachtgever.

www.vansteenis.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top