Nieuw: De Bosatlas van Amsterdam

Nieuw: De Bosatlas van Amsterdam

Op 28 oktober 2015 neemt burgemeester Eberhard van der Laan het eerste exemplaar in ontvangst van De Bosatlas van Amsterdam.

Informatie over de hoofdstad is te vinden in de vorm van honderden kaarten, grafieken en foto’s over de stad en haar bewoners, bestuur en onderwijs, pontjes en trams, oude en nieuwe geloven, het Leidseplein en de tuindorpen, het Concertgebouw en de dancescene. Het biedt een overzicht van de stad van vandaag, aangevuld met historische doorkijkjes naar de wereld van de VOC, de Stelling van Amsterdam en de architectuur van de Amsterdamse School.

De vele gezichten van Amsterdam
De atlas is thematisch van opzet. In de hoofdstukken zien we hoe Amsterdammers wonen, werken, geloven en recreëren. Bijzondere kaarten en opmerkelijke feiten worden naar voren gehaald. Van moorden en criminele afrekeningen tot de 1.259 trams die dagelijks het Leidseplein passeren. Over de opstelling van Ajax in 1970 en 2014. Over yuppen, arme en rijke buurten. Over de Stille Omgang en Zorgvliet. Enkele prominente locaties zijn in paginavullende infographics in beeld gebracht, zoals Artis, het Centraal Station, de Oude Kerk en de Zuidas. De atlas wordt afgesloten met informatie per stadsdeel en een gedetailleerde topografische kaart van de stad.

Nieuwe kaarten
De redactie van De Bosatlas heeft een aantal jaren gewerkt aan de totstandkoming van deze atlas. Alle kaarten en ander beeldmateriaal zijn nieuw en speciaal voor deze atlas ontwikkeld. Voor het bronmateriaal is nauw samengewerkt met de Dienst Onderzoek & Statistiek van de Gemeente Amsterdam. Talloze andere adviseurs en informatieleveranciers hebben hun medewerking verleend.

Bijlage 1 – Inhoudsopgave De Bosatlas van Amsterdam

De Bosatlas van Amsterdam
Noordhoff Uitgevers
ISBN: 978 9001 12014 6
€29,95

www.bosatlas.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top