Modelversie sleepboot ontworpen met Vectorworks

6 maart 2018

Een modelbouwboot ontworpen met Vectorworks? Het kan. Meer nog: hij bestaat! Revolution 3D Printer Coolbox doorvoer de wilde wateren van het web en vond er Patrick Lawson, de ontwerper van de 3D Seaspan Raven. De originele, functionele Seaspan Raven werd in 2009 ontworpen door Robert Allen Ltd en gebouwd in Turkije op de Sanmar-scheepswerf. Het 3D-model werd eenvoudigweg geprint.

Lawson opteerde voor print in PLA − een uiterst sterke kunststof die niet vlug kromtrekt: “Een groot voordeel bij kleine onderdelen”, verduidelijkt hij zijn keuze. “Voor de modelversie van de Seaspan Raven werden de kraan, de reddingsboot, de windassen, de luiken en het anker − zelfs de railings en de ruitenwissers − met de 3D-printer gemaakt. Met de oude modelleertechnieken zou de tapse mast een echte uitdaging zijn geweest om te bouwen, maar dankzij Vectorworks en de printer control software MatterControl kon ik ook deze makkelijk realiseren.”

modelbouwboot
De grotere stukken − zoals de romp − werden in verschillende secties uitgeprint en vervolgens aaneen gelijmd, met als resultaat een 3D-sleepboot.

Bronnen:
Website Revolution 3D Printers
Website Seaspan

Dit bericht is ook gepubliceerd op de Vectorworks-website.

Comments are closed.