Lenovo onthult twee nieuwe high-end workstations

22 augustus 2018

Lenovo heeft twee nieuwe mobiele workstations in de ThinkPad-lijn onthuld. Het gaat om de ThinkPad P1 en de ThinkPad P72. Beide apparaten zijn ontwikkeld voor de zakelijke markt en bieden dan ook behoorlijk sterke specificaties.

De nieuwe laptops worden standaard met Windows 10 Pro geleverd en liggen vanaf eind deze maand in de winkel. Allebei de apparaten ondersteunen verder de Workstation-variant van Windows, maar ook Ubuntu en Red Had.

De ThinkPad P1
Allereerst is er de ThinkPad P1, een laptop die in twee varianten op de markt gebracht wordt. Het gaat om een apparaat met 15,6-inch scherm, dat in twee configuraties beschikbaar is: full-hd met resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en 4K. Beide apparaten zijn in flink wat configuraties beschikbaar als het op de processor en gpu aankomt.

workstationsEr kan gekozen worden uit een Intel Core i5, i7, i9 en Xeon-processor. Maximaal wordt er 64 gigabyte aan DDR4-werkgeheugen ingebouwd. Wat de gpu betreft, kan er gekozen worden uit een Nvidia Quadro P1000 of P2000-kaart. De maximale opslagcapaciteit van de workstations bedraagt vier terabyte.

De laptops beschikken in beide varianten over een tweetal usb-c ingangen met Thunderbolt 3-ondersteuning en twee usb 3.1 type-c ingangen. Verder is de ThinkPad P1 18,4 millimeter dik en weegt hij 1,7 kilo.

De ThinkPad P72
De ThinkPad P72 is wat groter en ook in twee varianten beschikbaar. De 17,3-inch laptop heeft een full-hd of een 4K-variant. Wat de processor betreft, zijn er dezelfde opties als bij de P1: Intel Core i5, i7, i9 en Xeon-processor. De videokaart is standaard de Nvidia Quadro P5200. Verder biedt Lenovo bij de ThinkPad P72 maximaal 128 gigabyte aan DDR4-werkgeheugen en een maximale opslagcapaciteit van vier terabyte.

 

workstations

 

Website ThinkStation | Lenovo

 

 

Comments are closed.