Landbouw Drone Demo dag

4 mei 2016

Op donderdag 26 mei 2016 wordt op PPO Westmaas een drones-demonstratie gehouden.

Het professioneel gebruik van drones in de landbouw is dit jaar flink gestegen. Er wordt met diverse soorten drones gevlogen die voor de landbouw relevant zijn. Ook andere precisielandbouw-technologieën worden getoond. De middag wordt georganiseerd in het kader van de CAPIGI/GEOAGRI conferentie die van 24 tot en met 26 mei in Rotterdam plaatsvindt. De middag is gratis toegankelijk voor boeren en andere professioneel geïnteresseerden in de toepassing van drones in de landbouw.

Gebruik stijgt

Deze dag biedt een overzicht voor wie wil weten wat voor drones er allemaal zijn, wat er mee kan en wat het voor het boerenbedrijf betekent. De voor-, nadelen en alternatieven komen aan bod. Tijdens deze demo dag zullen verder de laatste ontwikkelingen op het gebied van precisielandbouw worden belicht. Er zal volop met drones gevlogen worden. Maar ook op de grond zullen diverse sensoren en meettechnieken gedemonstreerd worden. Op de informatiemarkt is een diversiteit aan bedrijven te vinden van machinebouwers tot leveranciers van software, bodemsensoren en drones. Kortom, de hele cirkel vanaf het inwinnen, verwerken tot het gebruik van de kaarten op de trekker komt aan bod. Ook de laatste ontwikkelingen op het gebied van satellietmonitoring wordt onder de aandacht gebracht. Bedrijven zoals de CZAV, Aurea Imaging, Yara, Agrosense, den Bakker, Agrometius, Van den Borne, Airinov en skyVision hebben al hun medewerking verleend.

De Drone Demo Dag en CAPIGI/GEOAGRI worden georganiseerd door AeroVision BV, inkopers van beeldmateriaal. AeroVision brengt gebruikers in de landbouw bij elkaar om voor collectieve inkoop van geo-informatie, zoals drones-luchtfoto’s, satellietbeelden en bodemkaarten.

Het evenement is gratis toegankelijk. Locatie: PPO Westmaas, Groeneweg 3, 3273 LP Westmaas. Tijdstip: 26 mei 2016 van 11:00 tot 17:30 uur. CAPIGI/GeoAGRI biedt haar deelnemers deze excursie gratis aan. De deelnemers worden met bussen naar de demo middag gebracht.

www.capigi.eu/dronelivedemo

Comments are closed.