KPN en Esri Nederland gaan samenwerking aan

KPN en Esri Nederland gaan samenwerking aan

Esri Nederland en KPN hebben een strategische samenwerking ondertekend met als doel: het aanbieden en ontwikkelen van Nederlandse cloud-diensten voor het ArcGIS-platform. Met ArcGIS kunnen organisaties kaarten maken en geografische analyses doen, onderhoud registreren, plannen maken en online delen.

Op Nederlandse bodem
Een eerste concrete dienst is CloudNL IAAS voor de Publieke sector. Met CloudNL IAAS (Infrastructure-as-a-Service) is het niet meer nodig voor klanten om grote investeringen te doen in eigen IT-infrastructuren. Het is hierbij mogelijk om op een snelle en eenvoudige manier de IT-omgeving aan te passen aan de behoefte van de organisatie. Naast het feit dat alle data zich bevindt op Nederlandse bodem stellen klanten van KPN vaak ook aanvullende eisen ten aanzien van functionaliteit, compliancy en security. Daarom voert KPN-partner Deloitte doorlopend audits uit om te waarborgen dat IaaS CloudNL voldoet aan de Nederlandse wet- en regelgeving, de strenge interne veiligheidsnormen van KPN en branche-specifieke compliance regels.

Nederlandse wet- en regelgeving
Door de samenwerking bieden Esri en KPN de mogelijkheid om de ArcGIS-technologie en de data op te slaan en te bewerken in CloudNL. Dit betekent dat alles vanuit Nederland beheerd wordt in duurzame Nederlandse datacenters. Hiermee wordt ingespeeld op een toenemende marktbehoefte van organisaties om data in Nederland op te slaan compliant aan de Nederlandse wet- en regelgeving. KPN zegt over de samenwerking: “In de huidige markt wordt samenwerken in een ‘partner ecosysteem’ steeds belangrijker om succesvol te kunnen ondernemen”. Het voordeel voor ArcGIS-gebruikers is snelle toegang tot een flexibel CloudNL-IAAS-platform in Nederlandse datacenters met Nederlands beheer. Het wordt makkelijker voor bedrijven en GIS’ers die gebruik te maken van diensten van KPN veilig met kaarten te werken.

Juiste ondersteuning
JeroKPNesri1en van Winden, CTO Esri Nederland: “In deze samenwerking brengen KPN en Esri kennis bij elkaar rond CloudNL en het ArcGIS-platform. Hiermee kunnen we samen de juiste ondersteuning bieden voor succesvolle implementaties rond geo-informatie in een Nederlandse cloud-omgeving.  Onze ambitie is om de samenwerking uit te breiden, zodat Nederlandse organisaties bij ons terecht kunnen met hun vraag.” Het ArcGIS-platform geeft iedere medewerker de mogelijkheid om te werken met geo-informatie en deze kennis te ontsluiten via elk device, overal en altijd.

www.esri.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top