KING lanceert Gemma 2

KING lanceert Gemma 2

In co-creatie met gemeenten en leveranciers heeft KING een nieuwe versie van GEMMA (GEMeentelijke Model Architectuur) ontwikkeld, GEMMA 2.

De vorige versie van GEMMA was met name gericht op de digitale dienstverlening van gemeenten. GEMMA 2 gaat in op de gehele gemeentelijke informatievoorziening en legt verbinding met ketens, landelijke voorzieningen en samenwerkingsverbanden. De nieuwe set architectuurprincipes past volgens KING bij de huidige uitdagingen van gemeenten en is richtinggevend voor de gemeentelijke informatiehuishouding en procesinrichting.

In een nieuwsbericht communiceert KING dat ‘het bedrijfsfunctie- en bedrijfsobjectenmodel een nieuw en veelzijdig perspectief biedt op de gemeentelijke bedrijfsvoering en informatievoorziening’. Ook de oude midoffice-plaat uit 2009 is doorontwikkeld tot een vernieuwde GEMMA 2 Informatiearchitectuur. “Deze geeft richting aan het gemeentelijke applicatielandschap van de komende jaren en vormt een basis voor verdere verdieping”, aldus KING. Alle bestaande GEMMA-onderdelen zijn meegenomen in de vernieuwde GEMMA, zoals de procesarchitectuur, de ZTC, het RSGB en StUF.

www.gemmaonline.nl/index.php/Gemeentelijke_Model_Architectuur_(GEMMA)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top