Introductie Excel Mobility Pro

Introductie Excel Mobility Pro

Excel Mobility Pro, gebaseerd op Excel E-Maps 2.0 van First Element, is een Excel add-in waarmee je inzicht krijgt in reistijd.

Met enkele klikken berekent Excel Mobility Pro de snelste reistijd en reisafstand voor reizen met de auto, het openbaar vervoer of als voetganger en fietser. Excel Mobility Pro is ontwikkeld door First Element.

Toegenomen wegintensiteit
De Nederlandse economie groeit weer. Logistiek Nederland constateert na een jarenlange stilstand een groei op de weg van 2,7 procent dit jaar, waar deze in 2014 nog 2 procent was. Door de positieve economische situatie neemt niet alleen het goederenvervoer toe, maar ook het persoonsvervoer.

Om kort te gaan: de totale wegintensiteit neemt toe. Mobiliteitsvraagstukken worden hierdoor steeds actueler voor organisaties. De overheid stimuleert onderzoeken naar mobiliteit en er zijn veel commerciële bureaus die dit uitvoeren. Een onderdeel van het onderzoek is het doorrekenen van de reistijd per werknemer, uitgesplitst naar vervoermiddel.

Meest actuele data
Met de introductie van Excel Mobility Pro is de meest actuele OV-reisdata beschikbaar op basis van de standaard dienstregeling. Speciaal voor berekeningen met een optimale aankomst- en vertrektijd, is het mogelijk om een tijdframe aan te geven waarbinnen je wilt arriveren. Voor autoverkeer is het mogelijk om historische verkeersgegevens mee te nemen, zodat een rit in de spits anders wordt berekend wordt dan buiten de spits.

Kenmerken
De route-informatie is gebaseerd op Here/Navteq-technologie, dus de informatie is altijd recent. Routes worden nauwkeurig berekend vanaf een postcode of een geheel adres en afhankelijk van een tijdstip. OV routes zijn grensoverschrijdend binnen de Benelux en voor de auto binnen heel Europa.

www.element.nl/mobiliteit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top