Internationaal podium voor Nederlandse toepassing ArcGIS Hub

Internationaal podium voor Nederlandse toepassing ArcGIS Hub

Tijdens de Esri International User Conference presenteert de gemeente Zwolle als een van de keynote sprekers op het hoofdpodium Smart Zwolle.

De stad loopt als smart city al jaren voorop door de toepassing van de ArcGIS Hub.

Komende maand mag Marcel Broekhaar van de gemeente Zwolle het verhaal achter Smart Zwolle en de technologie, die zorgen voor het succes, delen met een internationaal publiek van 18.000 mensen.

De Esri International User Conference is het grootste jaarlijkse GIS-event ter wereld en vindt dit jaar plaats van 8 tot 12 juli.

Zwolle krijgt een plaats in het programma op het hoofdpodium. “Wat een ongelofelijke eer dat ik onze stad, mijn organisatie en de Senshagers mag vertegenwoordigen”, reageert een enthousiaste Marcel Broekhaar. De titel van de presentatie is ‘Climate Adaptability and Involving Citizens with ArcGIS Hub’. “Het thema van mijn presentatie is: hoe gebruikt Zwolle slimme technologie, waaronder de ArcGIS Hub, om inwoners te verbinden met maatschappelijke uitdagingen.” 

Naast de presentatie op het hoofdpodium vindt een interview plaats, neemt Broekhaar op uitnodiging deel aan een ‘special interest group’ en gaat hij later in de week in een sessie dieper in op zijn verhaal.

De gemeente Zwolle heeft niet de enige Nederlandse inbreng op het programma van het jaarlijkse grootste GIS-evenement ter wereld. Onder meer Jonas van Schrojenstein van Nelen & Schuurmans presenteert over bruggen slaan tussen hydrologische modellen en GIS.

Kees van ’t Hoog van Schiphol Airport gaat in op de 3D digitale tweeling van assets van de luchthaven.

Feroz Islam van de Universiteit Utrecht presenteert over een project over klimaatverandering.

Ook de hyperintelligente Container 42 van Havenbedrijf Rotterdam is aanwezig op het evenement. Zo’n 75 Nederlanders nemen deel aan de conferentie.

Website Esri

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top