Intelligent monitorsysteem Vitens genomineerd voor innovatie-award

Intelligent monitorsysteem Vitens genomineerd voor innovatie-award

Waterbedrijf Vitens is genomineerd voor de Aquatech Innovation Award, een prestigieuze prijs in de watersector. Met een slim systeem houdt Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland, realtime de waterdruk en kwaliteit bij op een interactieve kaart om direct op de hoogte te zijn wanneer er problemen ontstaan. Hierdoor is het drinkwaterbedrijf al vóór de klant iets merkt bezig het probleem op te lossen.

 

Tijdwinst
Een proef met het Real Time Customer Alert Dashboard in Friesland liet zien dat de tijdwinst voor de klant kan oplopen tot wel 8 uur. Door voortdurend, realtime, de waterdruk, het energieverbruik en de waterkwaliteit, maar ook het aantal telefoontjes naar de klantenservice van Vitens en de berichten op social media, weer te geven op een interactieve kaart, komen afwijkingen snel naar boven. Hierdoor worden bijvoorbeeld lekken in waterleiding sneller opgespoord en soms al verholpen voor de klant hier iets van merkt.

vitens-nieuws2
Dagelijkse bedrijfsvoering

Vitens gebruikt deze wereldwijd unieke realtime monitoringskaart nu al voor de dagelijkse bedrijfsvoering. Vitens blijft continu nieuwe data aan de interactieve kaart toevoegen en werkt aan big data analysetechnieken om nog meer informatie uit de klant- en sensordata te halen. Om zo de dienstverlening aan klanten verder te verbeteren.

www.esri.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top