Imagem introduceert eerste Smart M.Apps

Imagem introduceert eerste Smart M.Apps

Nederland en België maken kennis met ‘de kaart van de toekomst’

Tijdens Hexagon Geospatial Benelux 2015 heeft Imagem het nieuwe M.App Portfolio geïntroduceerd.

Imagem heeft hiermee de primeur om als distributeur van Hexagon Geospatial Smart M.Apps te introduceren, nog voordat de technologie officieel beschikbaar is.

De zogeheten Smart M.Apps die met deze omgeving worden ontwikkeld zorgen voor een nieuwe manier van werken met geo-informatie.

Met Smart M.Apps worden eenvoudige, dynamische en interactieve applicaties geconfigureerd met een overzichtelijk informatie dashboard als eindresultaat. De basis hiervoor wordt gevormd door het brede technologische fundament van Hexagon Geospatial, op een nieuwe manier samengebracht. De informatie in Smart M.Apps wordt ‘on the fly’ gegenereerd en ververst automatisch zodra de brondata aangepast is.

Gebruikers kunnen intuïtief gegevens selecteren, op de kaart maar ook binnen de beschikbare grafiekweergaven, waarop de gehele applicatie zich aanpast. Dit biedt beheerders, wethouders en andere stakeholders een vernieuwd inzicht in ruimtelijke processen en trends.

De eerste Smart M.App die Imagem heeft gepresenteerd is de ‘Groene ruimte monitor’. In deze applicatie is de ontwikkeling van de hoeveelheid groene ruimte in de Zuid-Hollandse gemeenten over de laatste 30 jaar te zien. Individuele gemeenten kunnen met elkaar vergeleken worden, en de effecten van ruimtelijk beleid gedurende de afgelopen decennia wordt hiermee inzichtelijk.

Organisaties die mee willen weten over de mogelijkheden van Smart M.Apps kunnen intekenen op de roadshow die Imagem begin 2016 organiseert op www.imagem.nl/smartmapps.

www.imagem.nl

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top