HP opent 3D-Printing & Digital Manufacturing Center of Excellence

HP opent 3D-Printing & Digital Manufacturing Center of Excellence

HP Inc. opent de deuren van haar nieuwe 3D Printing & Digital Manufacturing Center of Excellence in Barcelona, Spanje.

Het centrum is één van ‘s werelds grootste en meest geavanceerde onderzoeks- en ontwikkelingscentra voor de volgende generatie technologieën voor de vierde industriële revolutie.

Het nieuwe centrum brengt honderden van de meest toonaangevende deskundigen op het gebied van additive manufacturing samen in een geavanceerde innovatieruimte van meer dan 150.000 vierkante meter – ongeveer zo groot als drie voetbalvelden – om de manier van digitale productie te veranderen.

De faciliteit op HP’s Barcelona campus is gemaakt voor de ontwikkeling van HP’s industriële 3D-printportfolio en biedt een grootschalige fabrieksomgeving om samen te werken met klanten en partners op het gebied van digitale productietechnologieën, die een revolutie in hun industrie teweegbrengen.

“HP’s nieuwe 3D Printing & Digital Manufacturing Center of Excellence is een van de grootste en meest geavanceerde centra voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van 3D-printen en digitale productie ter wereld. Het past bij onze missie om ‘s werelds grootste industrieën te transformeren door middel van duurzame technologische innovatie”, aldus Christoph Schell, President van 3D Printing and Digital Manufacturing bij HP Inc. “We brengen HP’s middelen en industriële 3D-drukexpertise samen met onze klanten en partners. Zo willen we de technologie en vaardigheden stimuleren die de voordelen van digitale productie verder zullen gebruiken.”

Het nieuwe Center of Excellence verenigt honderden experts op het gebied van 3D-printing en digitale productie in systeemengineering, data-intelligentie, software, materiaalwetenschap, ontwerp en toepassingen. Dit wordt beschouwd als ‘s werelds grootste populatie van specialisten op het gebied van additive manufacturing op één locatie.

De nieuwe faciliteit is speciaal ontworpen voor een actieve samenwerking tussen HP engineering- en R&D-groepen, klanten en partners. Het integreert flexibele en interactieve lay-outs, co-creatie omgevingen en de nieuwste HP-kunststof- en metaalproductiesystemen in 3D, om zo een snellere en flexibelere productontwikkeling en end-to-end oplossingen voor klanten te bevorderen.  Leiders zoals BASF, GKN Metallurgie, Siemens, Volkswagen en anderen in de automobiel-, industriële, gezondheidszorg- en consumentengoederensector zullen met HP blijven samenwerken aan nieuwe 3D-printing en digitale productie-innovaties in het centrum.

Het ontwerp van het 3D Printing & Digital Manufacturing Center of Excellence weerspiegelt ook HP’s betrokkenheid bij het milieu. Het centrum heeft zonnepanelen op het dak om 110kW stroom te leveren, gebruikt regenwater voor irrigatie en sanitaire doeleinden en heeft HVAC- en natuurlijke lichtoptimalisatie en milieuvriendelijke bouwmaterialen om een LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) certificering te behalen. Op bedrijfsniveau is het doel van HP om in de loop van de tijd 100% hernieuwbare energie te gebruiken in haar wereldwijde activiteiten, met een doelstelling van 60% in 2025.

HP’s investering in het nieuwe Barcelona Center creëert één van de grootste 3D-print- en digitale productie-, onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten ter wereld.  Het breidt HP’s wereldwijde 3D-print- en digitale productieafdruk aanzienlijk uit en verbetert de bestaande innovatielocaties in Corvallis, Oregon; Palo Alto, Californië; San Diego, Californië; Vancouver, Washington; Barcelona, Spanje; en Singapore, waar HP onlangs een baanbrekende samenwerking is aangegaan met de Nanyang Technological University (NTU) en de Singapore National Research Foundation (NRF) om 3D-printen, kunstmatige intelligentie, machine learning, materialen en toepassingen en innovaties op het gebied van cyberbeveiliging te stimuleren.

Website HP

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top