Groen licht voor samenwerkingsverband Cadac Group en Itannex

Groen licht voor samenwerkingsverband Cadac Group en Itannex

Eind 2017 hebben Cadac Group en Itannex de handen ineen geslagen om een aanbieding te maken voor de ontwikkeling van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB), waarmee in nauwe samenwerking met fabrikanten gelijksoortige en uitwisselbare objecten voor de installatiebranche worden gecreëerd.

Het UOB-project maakt het mogelijk om op basis van fabrikant-data (conform ETIM-MC) en 3D-templateobjecten, rijke en gestandaardiseerde 3D-modellen in het CAD-model te genereren en dankzij standaarden uit te kunnen wisselen. 

Nog geen twee jaar later hebben Cadac Group en Itannex, in samenwerking met Techniek Nederland, het fundament gelegd voor het ontwerp van de UOB. Met trots kondigen beiden partijen aan dat zij de opdrachtbevestiging van 2BA mochten ontvangen om de bouw van het UOB-platform te realiseren.

Dit betekent dat installatiebedrijven en hun projectpartners vanaf mei 2020 probleemloos in eerste aanleg Revit-objecten en later andersoortige objecten kunnen genereren en modellen kunnen uitwisselen. 

De bouw van de UOB zorgt voor een productiviteitssprong, een drastische reductie van faalkosten en een optimalisering van beheer en onderhoud van gebouwen. 2BA, datadistributeur van het artikelbestand van en voor de installatiebranche, zal de exploitatie van UOB op zich nemen. Deze uitvoeringsinstantie levert nu al gestandaardiseerde en gevalideerde productdata voor de installatiebranche, maar met de UOB wordt het werken in Bouw Informatie Modellen (BIM) eenvoudiger en efficiënter dankzij een feilloze informatie-uitwisseling; een cruciale schakel voor de digitalisering binnen de keten.

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland: “Gebouwen worden technisch steeds complexer. Dat komt door de energietransitie, maar ook door de ontwikkeling van smart buildings. Om snel en kwalitatief te kunnen bouwen en onderhoud en beheer optimaal te kunnen uitvoeren, hebben we een feilloze informatie-uitwisseling nodig. Ik ben verheugd dat twee prominente softwareleveranciers deze visie omarmen door de open, platform-onafhankelijke, ETIM-MC standaard als eerste te implementeren in hun CAD-toepassingen.” Ook fabrikanten hebben veel profijt van de UOB, want zij hoeven straks niet langer specifieke productdata te produceren en te onderhouden voor individuele softwareleveranciers. Dat scheelt ze veel tijd en geld. 

Website Cadac

Website Itannex

Website Techniek Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top