Grenzen van Gelderland tijdens Erfgoedfestival 2018

4 juni 2018

De Gelderse grenzen zijn van grote invloed (geweest) op de geschiedenis, het heden en de toekomst van Gelderland. Deze grenzen staan centraal tijdens het Gelders Erfgoedfestival 2018. Het Kadaster is routepartner.

Het Erfgoedfestival opende op 23 mei 2018 in Arnhem en duurt tot en met zondag 22 juli.

Echte grensprovincie
Gelderland is een echte grensprovincie: naast de grens met Duitsland zijn er nog zes provinciegrenzen. Naast officiële eigendoms- en provinciegrenzen belicht het Erfgoedfestival ook officieuze grenzen zoals schuttingen en slagbomen. Het Kadaster levert voor het festival kaarten, routes en feiten over deze grenzen in Gelderland. Deze worden onder meer getoond door middel van animaties. Ook is het Kadaster aanwezig met een stand; op 16 juni in Arnhem en op 30 juni in Zutphen.

Wat laat het Kadaster zien?
Het Kadaster neemt de bezoeker dus mee in de wereld van grenzen. Hoe? Test je kennis van ruimtelijke vraagstukken in de game Move a Lot. Bekijk hoe Gelderland er 100 of 200 jaar geleden uit zag in de ‘Topotijdreis’. Maak een superselfie op één van de Gelderse grenzen bij de Wedren van de Nijmeegse Vierdaagse. Doe mee aan onze prijsvraag via de Gelderse fietskaart met Kadasterfeitjes van Route.nl (verkrijgbaar tijdens het festival).

Website Erfgoedfestival

Website route.nl | Erfgoed Festival 2018

Website Kadaster

Website Topotijdreis

Comments are closed.