GIN-NCG Scriptieprijs 2018 gewonnen door Alireza Ajami

GIN-NCG Scriptieprijs 2018 gewonnen door Alireza Ajami

De winnaar van de GIN-NCG Scriptieprijs is dit jaar Alireza Ajami. Dat maakte beroepsvereniging Geo-Informatie Nederland (GIN) bekend tijdens het jaarlijkse GIN-Gala in Den Bosch.

Sieb Dijkstra, juryvoorzitter, licht toe: “Omdat er zowel bachelor- als masteronderzoeken gepresenteerd zijn, hebben we ervoor gekozen om te beoordelen op basis van een extra criterium. Naast de inhoud, presentatie en de bijdrage aan het geo-vak hebben we ook gekeken of het onderzoek een bijdrage levert aan het oplossen van een maatschappelijk probleem. Daarom vonden we het onderzoek van Alireza Ajami ‘Analysing the relationship between image-based features and socio-economic variations of slums’ het beste.”

De zoektocht naar de beste scriptie is in het leven geroepen om nieuw talent te ontdekken en om een volgende generatie aan het geo-domein te binden. Met deze prijs komen net afgestudeerden in de picture te staan. Opleidingscoördinatoren van geo-gerelateerde opleidingen konden twee scripties per opleiding insturen. De scriptie van Ajami was de beste van de vijf scripties die genomineerd waren. De jury was erg te spreken over de hoge kwaliteit van de onderzoeken.

Website Geo-Informatie Nederland

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top