Geotechniekdag 2019: The Future of Geo-Engineering

Geotechniekdag 2019: The Future of Geo-Engineering

Op dinsdag 5 november a.s. organiseert het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) de Geotechniekdag in het Chassé Theater te Breda.

Dit doet zij in samenwerking met ondernemersorganisatie NVAF.

De dag is bedoeld voor deskundigen en belangstellenden op het gebied van de geotechniek in dienst van overheid, ontwerp- en ingenieursbureaus, gespecialiseerde adviesbureaus, opdrachtgevers, aannemers, waterschappen, wetenschappelijk onderwijs in Nederland en België.

In de bouw, infra en offshore vinden snelle ontwikkelingen plaats op het gebied van digitalisering, zowel in het ontwerp als in de uitvoering van onze projecten.

Hiermee zal ook het werk van de geotechnisch ingenieur veranderen. Krachtiger en complexere hard- en software maken het mogelijk om dynamische modellen op te stellen, waarin real-time aanpassingen in het ontwerp worden doorgerekend. 

Vanuit projecten en openbare bronnen komen grote hoeveelheden data beschikbaar. Ook AR en VR toepassingen zullen de komende jaren het werk van de adviseurs en uitvoerders veranderen. De automatisering van het ontwerpwerk neemt hoe dan ook toe.

Wat is in al deze digitale ontwikkelingen nog de plek voor de ‘engineering judgement’ van onze geotechnisch ingenieurs?

Keverling Buisman Prijs
Tijdens de Geotechniekdag wordt ook de Keverling Buisman Prijs uitgereikt voor publicaties die bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied Geo-engineering.

Er bestaan drie categorieën: ‘Geo-engineering voor een breed publiek’, ‘beste afstudeerder geo-engineering van TU’s’ en ‘beste afstudeerder geo-engineering van HBO-instellingen’.

Website Geotechniekdag

Website KIVI

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top