Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek

Geoprofessionals gezocht voor de GeoWeek

In 2020 organiseert het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap (KNAG) weer de GeoWeek.

Van 25 t/m 29 mei gaan er weer duizenden leerlingen in heel Nederland op expeditie.

Ze maken kennis met de (technische) beroepspraktijk van geografie, zoals in de bodem, water- en geo-informatiesector. Zo gingen leerlingen afgelopen jaar bij bedrijven, kennisinstellingen en overheden aan de slag met GPS, GIS en tachymeters, onderzochten de kwaliteit van het water, analyseerden een zelf uitgestoken bodemprofiel en vonden uit hoe een stevige dijk gebouwd kan worden.

Door ‘zelf te doen’ ervaren leerlingen de leuke en technische kanten van het vak aardrijkskunde en de beroepspraktijk van geografie. Leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en klas 1-3 van het voortgezet onderwijs krijgen op die manier op jonge leeftijd al de mogelijkheid te ontdekken waar hun interesses liggen, nog voor een profiel- of studiekeuze.

Activiteiten die u als GeoProfessional kunt aanbieden:

  • Op expeditie naar een GeoBedrijf: u stelt uw deuren open om leerlingen te laten zien hoe hun toekomstige werkomgeving eruit kan zien als zij kiezen voor een geo-toekomst.
  • Op expeditie met een GeoProf: als professional bezoekt u leerlingen in de klas om te vertellen over uw werk, de bodem, water, ruimtelijke informatie, of een ander geo-onderwerp.
  • Op expeditie met GeoVeldwerk: u ontvangt leerlingen op een veldwerklocatie om ze in de praktijk kennis te laten maken met uw werk en het type activiteiten en machines die daarbij komen kijken.

U kunt zelf bepalen op welk moment, hoe vaak en over welk onderwerp u de expeditie in de GeoWeek aanbiedt. Bedrijven en organisaties kunnen tot 15 februari hun expedities opgeven.

Deelname is gratis.

Website GeoWeek

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top