Gemma-MOOR koppeling uitgebreid

Gemma-MOOR koppeling uitgebreid

Al sinds het voorjaar van 2014 is het mogelijk om middels een koppeling graafmeldingen van netbeheerders en aannemers automatisch door te zetten van Synfra IT-Gemma naar het MOOR-platform. Vanaf 1 december 2015 is deze koppeling uitgebreid. Het is nu ook mogelijk om, naast meldingen en materialen, vergunningen aan te vragen vanuit Gemma. Met deze uitbreiding bregnt het samenwerkingsverband Synfra/MOOR het eenmalig invoeren van gegevens voor de totale keten weer een stap verder.

Wat doen Synfra en MOOR?
Synfra bundelt en coördineert de werkzaamheden van netbeheerders in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Voor de consument betekent de samenwerking dat aansluitingen voor water, gas, elektriciteit, kabel en telecom digitaal worden aangevraagd via één loket onder het motto: ‘ Eén keer aanvragen, één keer graven, één keer thuisblijven.’ Aannemers, gemeenten en projectontwikkelaars kunnen alle projecten die op stapel staan centraal aanmelden bij de netbeheerders en vanaf nu ook dankzij de koppeling vergunningen aanvragen. Hierbij gaat het onder andere om aanleg van riolering, nieuwbouwplannen, wegreconstructies, grootschalige saneringen, verbouwingen en renovaties, aan- en verkoop van gronden. Het MOOR-Platform ondersteunt de regie, transparantie, efficiency en samenwerking in de kabel- en leidingenketen.

Uitgebreide koppeling
Met de uitgebreide Gemma-MOOR koppeling kunnen vanuit Gemma vergunningaanvragen worden ingediend in het MOOR-platform. Vervolgens koppelt het platform de beoordeling (en andere statusovergangen) van zowel vergunningen als meldingen aan Gemma terug. Daarnaast kan de volledige vergunning worden overgehaald, inclusief bijlagen en lokale regelgeving. De koppeling vanuit Gemma is generiek en zo opgezet dat deze ook door andere systemen gebruikt kan worden. Peter Dirne, Informatiemanager Synfra: “Deze uitgebreide koppeling verhoogt de efficiency en draagt bij aan een goede en tijdige communicatie tussen de netbeheerders en gemeenten in het Synfra verzorgingsgebied voor de op MOOR aangesloten gemeenten”. Martin de Vaal, Algemeen Directeur MOOR: “Voor MOOR-gebruikers in het Synfragebied is samenwerking met de netbeheerders van groot belang. In een uitstekende samenwerking met Synfra is er nu een nog vollediger koppeling beschikbaar, waarmee onze klanten erop kunnen vertrouwen dat ook hun netbeheerders optimaal ondersteund zijn”.

www.moorwerkt.nl
www.synfra.nl

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top