Fully rugged Panasonic-tablet met FLIR-warmtebeeldcamera

12 maart 2018

Panasonic kondigt op het Mobile World Congress de fully rugged Panasonic Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging-tablet aan om warmtebeelden onderweg vast te leggen en te verwerken.

De 7-inch Windows tablet heeft een FLIR Lepton microwarmtecamera waarmee buitendienstmedewerkers op locatie nauwkeurige warmtebeelden kunnen opnemen en verwerken. Ze kunnen de beelden vervolgens koppelen aan andere bedrijfstoepassingen en metagegevens zoals QR-codes toevoegen. Gecombineerd met de robuuste tablet van Panasonic en de veelzijdige configuratiemogelijkheden is de warmtecamera geschikt voor verschillende voor allerlei sectoren en zakelijke toepassingen. Behalve voor warmteopsporingen door brandweer, hulpdiensten en defensie kunnen warmtebeelden ook bij fabricageprocessen worden gebruikt voor het aansturen van productielijnen en kwaliteitscontrole. In nutsbedrijven en buitendiensten kunnen ze gebruikt worden voor onderhoud en reparaties; in de olie- en gasindustrie, de luchtvaart en de bouw voor asset management en diagnose.

De FLIR Lepton microwarmtecamera biedt een warmteresolutie van 160x120 en heeft een beeldtemperatuurbereik van min 20 tot plus 400 graden Celsius (plus of min vijf graden). De Panasonic Toughpad FZ-M1 tablet levert multitaskmogelijkheden dankzij het besturingssysteem Windows 10 Pro en een zesde generatie Intel Core- of Atom Core-processor. Voor buitendienstmedewerkers heeft het apparaat een accuwerktijd van 8 uur met een optie van 16 uur en hot-swap accuvervanging. Het ook in fel zonlicht goed leesbare display kan worden bediend met een stylus, via het touchscreen en met handschoenen aan. Dankzij de flexibele configuratieopties kan het apparaat desgewenst worden uitgerust met een streepjescodelezer, een seriële poort, 4G en smartcardlezer. De tablet is IP65 gecertificeerd en dankzij het fully rugged en ventilatorloze ontwerp bestand tegen een val van 180 cm. hoogte. Toch is de tablet compact en licht genoeg om in de broekzak te worden meegenomen. De Panasonic Toughpad FZ-M1 Thermal Imaging-oplossing is leverbaar sinds eind februari 2018. De warmtecamera-optie zal later dit jaar ook beschikbaar zijn voor andere Panasonic-producten.

Kant-en-klare bedrijfstoepassing
“Door de Toughpad FZ-M1 met FLIR warmtebeeldtechnologie uit te rusten komt Panasonic opnieuw met een kant-en-klare, praktische bedrijfstoepassing, gebaseerd op onze bekende robuuste mobiele computers en onze kennis van de behoeften van mobiele werknemers”, aldus Jan Kaempfer, General Manager Marketing bij Panasonic Computer Product Solutions. “Warmtebeelden worden nu al internationaal met veel succes ingezet bijvoorbeeld bij het controleren van de efficiëntie van airconditioners in treinstellen tot en met het onderzoeken van slijtage aan geasfalteerde snelwegen.” Frank Pennisi, directeur van de Industrial Business Unit van FLIR, wordt als volgt geciteerd: “We zijn blij, dat we Panasonic kunnen verwelkomen als ‘Thermal by FLIR-partner’ met de eerste tablet in de branche die uitgerust is met een FLIR microwarmtecamera. De Panasonic Toughpad FZ-M1 met onze warmtebeeldcamera stelt Panasonic in staat om unieke mogelijkheden aan te bieden aan klanten met robuuste tablets. We hopen dat daardoor meer mensen de voordelen zullen ontdekken van warmtebeeldtechnologie en de World’s Sixth Sense.”

Website Panasonic | Toughbook

Comments are closed.