Faro BuildIT Construction softwareplatform voor AEC-professionals

15 maart 2018

FARO heeft de release van BuildIT Construction by FARO aangekondigd, een softwareoplossing voor verificatie voor het betrouwbaar beheersen van alle kwaliteitsborgings- en kwaliteitscontroleprocessen in de bouw- en facilitaire levenscyclus. Bouwprofessionals zijn nu in staat om een project continu te monitoren met realtime vergelijking ten opzichte van CAD-ontwerpen met complete 3D-gegevens van de FARO Focus Laser Scanner.

FARO BuildIT Construction, met FARO 3D-laserscannen, is een van de eerste gecombineerde software- en hardwareoplossingen die vanaf de basis is ontworpen als een beheertool voor complete, volledig geïntegreerde kwaliteitsborging en kwaliteitscontrole voor de levenscyclus in de bouw. Naast het meten van aspecten zoals vlakheid en het waterpas zijn van vloeren en loodrechtheid van muren, biedt BuildIT Construction nauwkeurige vergelijking met de originele ontwerpbestanden of Building Information Model (BIM)-documentatie, inclusief as-built positiewijzigingen aan vloeren, stalen balken, kolommen, ramen en deuren. Hierdoor is gewaarborgd dat het daadwerkelijke gebouw volgens de juiste specificaties wordt gebouwd en zo kunnen bouwprofessionals fouten in een vroeg stadium van de projectlevenscyclus ontdekken en kostbaar afbreken en opnieuw bouwen voorkomen.

BuildIT Construction

Voorbeelden

BuildIT Construction bevat FARO’s 3D-metrologie-functionaliteit op basis van twintig jaar ervaring in het leveren van meetoplossingen aan de productie-industrie. De softwareoplossing is geoptimaliseerd voor de FARO Focus Laser Scanner en de TracerM-laserprojector, maar kan ook naadloos worden gebruikt met andere hardware van derde partijen. Naast het meten van vrijwel elk kenmerk ten opzichte van digitale ontwerpen, zijn meer voorbeelden van de workflow van BuildIT Construction:

Valideren aan ontwerp - waarborgen dat gebouwen worden gebouwd volgens de ontwerpspecificaties

  • Vergelijking van ontwerpmodellen met scangegevens.
  • Opsporen van onjuist geplaatste of ontbrekende elementen zoals muren, kolommen, balken, leidingen.

Evaluatie van afwijkingen - houd het project op schema en bespaar afval, tijd en middelen

  • Snelle en nauwkeurige uitvoering van belangrijke metingen.
  • Inspectie van de bouw op naleving van bouwnormen (zoals vloeren vlak/waterpas, camber van balken, uitsnijden en vullen, muren loodrecht).

Plaatsing en bewaking - tot stand brengen van vereiste documentatie, risicobeheersing en hoogwaardige prefab

  • Verifieer verschuivingen en verplaatsingen die na verloop van tijd in de constructie optreden met 4Danalyse.
  • Realtime monitoren van aanliggende structuren gedurende het gehele project.

Website FARO

Comments are closed.