FARO BuildIT Construction 2019

FARO BuildIT Construction 2019

Extra workflows voor projectevaluatie

FARO heeft een nieuwe versie gelanceerd van BuildIT Construction (2019). Build-IT Construction Software is software voor verificatie die bouwprofessionals een software-ecosysteem biedt dat speciaal is ontworpen om QA/QC-workflows te automatiseren.

Door de redactie

BuildIT bevat functies voor analyse van een ingemeten constructie en vergelijking met een 3D-model of een andere scan.

Het complete tankanalyserapport van BuildIT Construction 2019 biedt ingenieurs en facilitaire managers de mogelijkheid te controleren of tanks voldoen aan de ontwerpspecificaties bij de installatie of de revisie. Met behulp van diverse hulpmiddelen die zijn gemaakt om de vervormingen van tanks te berekenen, kunnen eigenaren en inspecteurs diverse horizontale en verticale tanks analyseren om op locatie de afwijkingen te bepalen, het werkelijke volume te berekenen en cruciale problemen te detecteren. Doordat vervormingen in horizontale en verticale richting kunnen worden vastgesteld, is het mogelijk om vervorming van de wand en kanteling van de rigide vorm te analyseren om te controleren dat tanks niet verschuiven of dat deze niet vervormen buiten de toegestane waarden. Rasterinspectie biedt een dieper inzicht in deze vervormingen in een niet-omwikkeld puntenraster. Met het nieuwe pakket voor tankanalyse beschikken eigenaren en inspecteurs nu over een uitgebreide oplossing om diverse classificaties van tankinspecties uit te voeren.

Laserprojectiegegevens
BuildIT Construction 2019 biedt extra mogelijkheden om laserprojectiegegevens voor te bereiden. Met behulp van planningsfuncties zijn statische en dynamische projecties uit te voeren voor het assembleren van onderdelen in de werkplaats of het analyseren van resultaten op locatie. BuildIT Construction 2019 bevat hulpmiddelen voor metingen tijdens het productieproces die gebruikers de mogelijkheid geven om de aan- of afwezigheid van een object te bepalen met behulp van de imagingfunctionaliteit van TracerSI. Er zijn drie controlemethoden ontwikkeld: image-controle, puntcontrole en edge-controle. Deze methoden tonen achtereenvolgens de verschillen tussen een 2D-scan en een referentiescan, de afstand tussen een kenmerk (hoek of gat) en de positie ervan in het CAD-model en het percentage edges van het CAD-oppervlak die zijn gedetecteerd in de scan.

FARO-Laserscan
Meerdere aanpassingen op het gebied van FARO Focus Scan Import verkorten de voorbereidingstijd van de initiële gegevens. Bollen en checkerboards van het Traceable Construction-ecosysteem van FARO kunnen nu automatisch worden opgehaald tijdens of na het importeren, zodat de tijd voor de voorbereiding van de gegevens verder kan worden verkort. Dankzij de gegevensworkflow worden analyse en traceerbare validaties op locatie verder geoptimaliseerd.
BuildIT Construction 2019 biedt diverse verbeteringen van de workflow die een bijdrage leveren aan een efficiënter QA/QC-proces. Klanten kunnen aangepaste rapporten maken met informatiebeheermogelijkheden om zo meer inzicht te krijgen in de informatie die het resultaat is van de analyse. Daarnaast kan de grootte van de bestanden voor analyse en rapportage tot zeventig procent worden gereduceerd en is een snellere weergave mogelijk van omvangrijke puntenwolken door verbeterde weergaveberekeningen. De gegenereerde topografische gegevens in BuildIT Construction 2019 zijn nu met de juiste verticale positionering en met tekstlabels te exporteren naar DXF-indeling en extra betrouwbaarheid van de gegevens binnen rapporten maakt weergave van meer details mogelijk in snapshots van afbeeldingen. Verder bevat deze release verbeterde rapportagemogelijkheden dankzij het gebruik van afbeeldingen als annotaties en maken nieuwe manipulatoren interactie mogelijk met de objecten tijdens het handmatig uitlijnen.

Website FARO

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top