Dronebouwer en Nederlands technologiefonds slaan de handen ineen

3 juli 2018

De Delftse drone startup Atmos UAV heeft een investering opgehaald van Disruptive Technology Ventures (DTV). De unieke industriële drone van Atmos is een vernuftige combinatie van een vliegtuig en een helikopter en wordt al op meerdere continenten ingezet. Deze series A ronde, waarvan de omvang niet openbaar is gemaakt, zorgt ervoor dat Atmos haar distributie, product ontwikkeling en support organisatie verder kan opschalen. Het investeringsfonds DTV van o.a. Ad Scheepbouwer en de oprichters van Fox-IT (Ronald Prins & Menno van der Marel) zal een ondersteunende rol spelen in de wereldwijde commerciële uitrol.

“Onze innovatieve drone, genaamd Marlyn, combineert het efficiënt vliegen van vliegtuigen met het verticaal opstijgen en landen van helikopters.” legt Sander Hulsman, CEO Atmos UAV, uit. Met deze techniek richt het bedrijf zich op professionele markten waar het in kaart brengen van gebieden en percelen centraal staat. Sander: “De investering en de ruime ervaring van het DTV team gaan ervoor zorgen dat we sneller ons doel bereiken om van Marlyn de standaard te maken in de professionele mapping industrie.”

“De unieke techniek achter Marlyn gecombineerd met het sterke team achter het bedrijf hebben ons ervan overtuigd dat Atmos een grote wereldwijde speler gaat worden.” zegt Daan Nollen, fondsbeheerder DTV. “We kijken ernaar uit om met onze expertise de internationale commercialisatie van Atmos verder te versnellen.”

 

De oprichters van Atmos UAV en het team van Disruptive Technology Ventures na de officiële ondertekening. (van links naar rechts: Ruud Knoops, Menno van der Marel, Marcel Kannekens, Ronald Prins, Sander Hulsman, Daan Nollen and Dirk Dokter)

 

Over ATMOS UAV
Atmos UAV is een high-tech start-up uit Delft, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van landmeetkundige drones, die het gemakkelijk maken voor professionals om geografische data te verzamelen vanuit de lucht. De innovatieve drone, Marlyn, combineert het efficiënt vliegen van vliegtuigen met het verticaal opstijgen en landen van helikopters. Met deze gepatenteerde technologie worden professionals in staat gesteld om betere beslissingen te maken met behulp van gedetailleerde 2D of 3D modellen van projectlocaties. Het bedrijf richt zich op landmeetkunde, mijnbouw, precisielandbouw, bosbouw en andere toepassingen die gerelateerd zijn aan een specifiek gebied in kaart te brengen.

Over Disruptive Technology Ventures
Disruptive Technology Ventures (DTV) is een privaat investeringsfonds, opgericht door onder meer Ad Scheepbouwer (voormalig CEO KPN en TNT), Ronald Prins en Menno van der Marel (oprichters Fox-IT) richt zich op startups en scale-ups in o.a. ICT, smart vehicles en advanced manufacturing . De missie van DTV is om de meest veelbelovende, unieke en innovatieve technologieën naar de markt te brengen met het optimale business model en zo de impact te creëren die deze proposities verdienen.

Website Atmos UAV

Comments are closed.