CycloMedia neemt Floating Point FX over

CycloMedia neemt Floating Point FX over

Uitbouw activiteiten Noord-Amerika

CycloMedia heeft het in de Verenigde Staten gevestigde 3D-modelleerbedrijf Floating Point FX overgenomen. Floating Point FX biedt verschillende markten die gebruikmaken van geospatial data, platforms-as-a-service voor data-visualisatie en -analyse. 

Door de redactie

Floating Point FX voorziet onder andere de transportsector van data-analyse-oplossingen.

Met behulp van mobiele LiDAR en beeldanalysetechnieken produceert Floating Point FX 3D-visualisaties van omgevingen op straatniveau. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige 3D-content en -data en heeft onder meer de transportsector, nutsbedrijven, de communicatiesector en de overheid voorzien van data-analyse-oplossingen. In toenemende mate zijn deze oplossingen gebaseerd op CycloMedia’s 3D-beelden en LiDAR-gegevens.
CycloMedia en Floating Point FX bieden samen een breed scala aan diensten op het gebied van beeldanalyse, waaronder LiDAR-scanning, 3D-modellering en 3D realtime scène-opnames. Organisaties kunnen zo gebruikmaken van complete oplossingen voor visualisatie, ontwerp en analyse. 

Software
Floating Point FX ontwikkelt onder andere de pakketten STOUT en PORTER. STOUT is een dataverwerkings- en visualisatietool die is gebouwd op bestaande 3D-meshingtechnologie. De software bevat functionaliteit voor meshrendering en is in staat om snel puntenwolken te bewerken en hierin uiteenlopende assets te herkennen. Daarnaast is het pakket voorzien van functionaliteit voor het analyseren van het gedrag van zelfrijdende auto’s. 
De PORTER-software van Floating Point FX maakt het mogelijk om geospatial data te benaderen via webbrowsers, waarbij deze data kunnen zijn opgeslagen op een lokale server of in de cloud. Met behulp van Floating Point’s compressietechniek, kan PORTER grote hoeveelheden afbeeldings- en puntenwolkdata weergeven op zowel werkstations als mobiele apparaten. De software beheert daarbij tevens de login accounts en de beveiligde toegang tot gevoelige data.  

Gecombineerd aanbod
De overname stelt CycloMedia in staat om de activiteiten in Noord-Amerika verder uit te bouwen en een grote verscheidenheid van bedrijven en overheidsinstellingen van data en beeldmateriaal op straatniveau te voorzien. De acquisitie zal ook toekomstige uitbreiding in andere landen mogelijk maken. Het is de bedoeling van de overname dat de klanten van CycloMedia en Floating Point FX beter zullen worden bediend met het gecombineerde aanbod. Het levert een nauwkeurige digitale weergave van de buitenwereld, zodat klanten fysieke infrastructuren op afstand kunnen beoordelen, analyseren en meten.

Aanbod uitbreiden
“Dit is een strategische acquisitie voor CycloMedia die ons team versterkt, onze capaciteit vergroot en ons aanbod uitbreidt om onze groei te versnellen. Onze uitgebreide aanwezigheid in de VS is een essentieel onderdeel van de wereldwijde groeistrategie van CycloMedia”, aldus Joe Astroth, CEO US van CycloMedia.
“De externe wereld wordt steeds complexer. De integratie van de data- en data-analyse-mogelijkheden van onze twee bedrijven zal ons helpen om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar een zeer nauwkeurige, realtime digitale weergave van hun omgeving. Na het afronden van deze acquisitie zullen wij ook naar mogelijkheden kijken om Floating Point’s technologie verder in Europa te introduceren”, zegt Frank Pauli, CEO van CycloMedia. 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top