CycloMedia neemt Floating Point FX over om groei te bevorderen

CycloMedia neemt Floating Point FX over om groei te bevorderen

CycloMedia heeft Floating Point FX overgenomen. Dit is een 3D modelleerbedrijf uit Madison, Wisconsin, USA.

Floating Point FX (FPFX) biedt verschillende markten die gebruikmaken van geospatial data, krachtige platforms-as-a-service voor data-visualisatie en -analyse.

Met behulp van mobiele LiDAR en beeldanalyse technieken produceert Floating Point FX zeer gedetailleerde 3D-visualisaties van omgevingen op straatniveau. Het bedrijf heeft onder meer de transportsector, nutsbedrijven, de communicatiesector en de overheid voorzien van zeer nauwkeurige data-analyse-oplossingen. In toenemende mate zijn deze oplossingen, die de workflow verbeteren, gebaseerd op CycloMedia’s zeer nauwkeurige 3D-beelden en LiDAR-gegevens.

CycloMedia en Floating Point FX bieden samen een breed scala aan diensten op het gebied van beeldanalyse, waaronder LiDAR-scanning, 3D-modellering en 3D realtime scène-opnames. Organisaties kunnen zo gebruikmaken van complete oplossingen voor visualisatie, ontwerp en analyse.

De overname stelt CycloMedia in staat om de activiteiten in Noord-Amerika verder uit te bouwen en een grote verscheidenheid van bedrijven en overheidsinstellingen van zeer nauwkeurige data en beeldmateriaal op straatniveau te voorzien. De acquisitie zal ook toekomstige uitbreiding in andere landen mogelijk maken.

De klanten van CycloMedia en Floating Point FX zullen beter worden bediend met het gecombineerde aanbod. Het levert een nauwkeurige digitale weergave van de buitenwereld, zodat klanten fysieke infrastructuren op afstand kunnen beoordelen, analyseren en meten.

“Dit is een strategische acquisitie voor CycloMedia die ons team versterkt, onze capaciteit vergroot en ons aanbod uitbreidt om onze groei te versnellen. Onze uitgebreide aanwezigheid in de VS is een essentieel onderdeel van de wereldwijde groeistrategie van CycloMedia”, aldus Joe Astroth, CEO US van CycloMedia.

“De externe wereld wordt steeds complexer. De integratie van de data- en data-analyse-mogelijkheden van onze twee bedrijven zal ons helpen om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar een zeer nauwkeurige, real-time digitale weergave van hun omgeving. Na het afronden van deze acquisitie zullen wij ook naar mogelijkheden kijken om Floating Point’s technologie verder in Europa te introduceren”, zegt Frank Pauli, CEO van CycloMedia.

De deal volgt een significante investering van Volpi Capital in CycloMedia in augustus 2018. Volpi Capital is een Europese private equity firma gespecialiseerd in het middensegment van de markt. De Floating Point FX-acquisitie maakt deel uit van CycloMedia’s investeringsstrategie voor data analyse, die het bedrijf vorig jaar aangekondigde.

Financiële details van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

Website CycloMedia

Website Floating Point FX

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top