Crowdfunding voor film over Waterkwaliteit

Crowdfunding voor film over Waterkwaliteit

De kaart van Nederland kleurt ‘rood’ als het gaat om waterkwaliteit. De documentaire ‘De Schoonheid van Water’ moet het bewustzijn bij burgers vergroten.

Nederland is een waterrijk land, we drinken water, we zwemmen in water, we beschermen ons tegen het water. Het is amper voor te stellen dat we in ons land ooit een tekort zullen hebben aan ‘bruikbaar’ water. Als het gaat om de bescherming van drinkwaterbronnen, natuurlijke zuivering en de belasting van het oppervlaktewater door de landbouw zijn er nog grote stappen te maken. Experts en beleidsmakers die zich bezig houden met de kwaliteit van ons water zijn ervan doordrongen zijn hoe belangrijk dit is. Om de waterkwaliteit daadwerkelijk te verbeteren is niet alleen de betrokkenheid nodig van waterprofessionals, maar ook die van de burgers en overheid.

Kloof tussen burgers en professionals
In Nederland is de kloof tussen professionals en burgers erg groot. Ook vanuit de overheid is meer betrokkenheid nodig. Hoe betrek je anderen bij zo’n belangrijk onderwerp? Met het uitbrengen van een film hoopt Waternetwerk (KNW) een brug te slaan. Als waterprofessionals zouden beschikken over een film met heldere uitleg, een film gerealiseerd door de sector zelf, voor iedereen te gebruiken én die uiteindelijk leidt tot meer inzicht bij burger en overheid. Met dit doel is een crowdfunding-project gestart. En uiteindelijk is het de bedoeling dat de kaart van Nederland weer groen kleurt.

Bevlogen sprekers
In de documentaire komen de meest bevlogen sprekers aan het woord. Er wordt niet ‘binnen’ opgenomen, alleen op plekken met oppervlaktewater, plekken die ‘iets’ met de experts doen en met beelden vanuit de lucht en onder water, om de ‘schoon’heid van ons water te benadrukken. Het moet een film worden die ingezet kan worden door alle betrokken waterprofessionals. Er komt een lange versie (15 tot 30 minuten) en een korte versie (5 tot 10 minuten) geschikt voor in lesprogramma’s. Deze documentaire is een samenwerking tussen Waternetwerk (KNW) en Evariste Filmproducties. Sanne Vermaas is de regisseur.

www.cinecrowd.com/waterkwaliteit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top