Cito-Plan maakt doorstart

21 februari 2018

De curator in het faillissement van BV Cartografisch Instituut Cito-Plan heeft per vandaag een doorstart bewerkstelligd. De bedrijfsactiviteiten en de producten van Cito-Plan zijn overgenomen door Buijten & Schipperheijn te Amsterdam.

 

Cito-Plan is opgericht in 1912 en staat bekend als maker van plattegronden en cartografie op maat, waaronder centrumplattegronden, stadsplattegronden, stratengidsen en wegenkaarten. De eerste stadsplattegronden die verschenen zijn die van Antwerpen, Brussel, Amsterdam, Den Haag, en Rotterdam, alle uit de jaren 1913 en 1914.

Buijten & Schipperheijn Cartografie maakt en publiceert kaarten sinds 1987. Enkele merknamen van Buijten & Schipperheijn zijn Smulders Kompas en Cartopartners. Bekend zijn onder andere de vele uitgaven Landelijke Fietsroutes en de landelijke en regionale Sterkste Fietskaarten (gedrukt op kunststof).

Buijten & Schipperheijn zet de uitgaven van Cito-Plan voort. In het komende half jaar zal worden besloten welke producten onder welke merknamen zullen worden doorontwikkeld.

Website Buijten & Schipperheijn

Comments are closed.