CAPIGI bundelt krachten met Geospatial World Forum

CAPIGI bundelt krachten met Geospatial World Forum

Voor de zesde editie werkt CAPIGI samen met het Geospatial World Forum (GWF) om gezamenlijk de laatste trends, innovaties en problemen bij de toepassing van ruimtelijke gegevens in de landbouw te presenteren en te bespreken.

De gezamenlijke CAPIGI-GeoAgri conferentie focust zich op Spatial Data, Smart Farming en New Business. Het biedt de 150 deelnemers de kans om onderdeel te zijn van de gehele GWF conferentie, waarbij de specifieke focus op landbouw behouden blijft. CAPIGI organiseert een driedaags onderdeel met het GWF, toegespitst op landbouw van 24-26 mei 2016 in Rotterdam.

CAPIGI
De Community on Agricultural Policy Implementation and Geo-Information (CAPIGI) wil geo-informatie experts die actief zijn in de landbouw om hun collega’s binnen dit veld met elkaar in contact brengen; van overheid tot industrie tot onderzoek. De diversiteit van de deelnemers maakt CAPIGI uniek onder andere conferenties. Vanwege de verscheidenheid aan kennis die bij elkaar komt, worden nieuwe innovaties, ideeën en oplossingen voor de landbouw sector gecreëerd, die alle betrokkenen ten goede komen. Tijdens de CAPIGI conferentie worden opkomende technologieën geïllustreerd door ervaringen uit de praktijk vanuit de implementatie van het landbouwbeleid. Workshops, plenaire sessies, hoofdsprekers, een expositie en meer ondersteunen dit concept.

GeoAgri
Het GeoAgri-programma is al jarenlang onderdeel van het Geospatial World Forum. Het bespreekt de waarde van ruimtelijke geo-technologie in de verbeterde besluitvorming, het effectief beheer van bronnen en middelen, het verbeteren van de efficiëntie van werkprocessen en in het verbeteren van de toegankelijkheid van informatie. Het richt zich op het gebruik van geo-ruimtelijke gegevens voor een betere en duurzame landbouw. De GeoAgri-sessie van 2015 bracht innovaties, technologieën en gereedschappen binnen de landbouw naar voren en probeerde om een nieuwe golf van landbouw te brengen. Nu, in samenwerking met CAPIGI, worden krachten gebundeld met de bedoeling beide conferenties te versterken en om meer waarde toe te voegen aan de agrarisch gemeenschap, oplossing- en technologieaanbieders, onderzoekers, beleid- & advocatuurniveaus en alle andere deelnemers. Deelnemers krijgen toegang tot een grotere geo-ruimtelijke expositie en grote plenaire conferentie sessies. Hierdoor kunnen de bezoekers hun kennis verdiepen, verbinden met collega’s en hun professionele netwerk uitbreiden.

www.geospatialworldforum.org

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top