Canon lanceert Océ digitale grootformaat kleurenprinters

Canon lanceert Océ digitale grootformaat kleurenprinters

Canon Europe introduceert twee nieuwe printers, de Océ ColorWave 810 en 910.

Deze digitale 42 inch grootformaat kleurenprinters kunnen een printsnelheid bereiken tot 1.000 vierkante meter per uur, ongeacht de complexiteit van de afbeelding, de inktdekking of het type printmedia. Deze printers uit de Océ ColorWave-serie zijn afgestemd op de vereisten en behoeften van zowel in-house printers als Print Service Providers (PSP’s). De ‘next generation’ printsystemen zijn ontwikkeld op basis van de voorkeuren van PSP’s op het gebied van architectuur, engineering en constructie (AEC), CAD en GIS-omgevingen. Met de printers kun je flexibel printen met één compleet systeem, zowel in zwart-wit als kleur. Naast ondersteunende software zijn zij ook te voorzien van nabewerkingsmogelijkheden voor het realiseren van bewerkte eindproducten.

Productiviteit
De printers maken het mogelijk snel en continu te printen met ‘instant-dry’ prints die direct zijn te gebruiken. Beide systemen kunnen met hun hoge productiviteit niet alleen een verouderd digitaal printerpark vervangen, ze bieden ook een alternatief voor traditionele drukpersen. Andere voordelen zijn de scherpere lijnen, de hogere resolutie, de grayscale-printmogelijkheden en de verwerking van een breed scala aan printmaterialen om kwaliteit en precisie van prints te verbeteren. Tot de hardware-updates van de Océ ColorWave 810 en 910 behoren een nieuwe controller-PC met meer geheugen, een snellere CPU voor snelheid en flexibiliteit in hoogvolume omgevingen en een Adobe PDF Print Engine voor het sneller ‘rippen’ van complexe PDF-bestanden met rastering of transparanten. Het inktverbruik is 3,4 miljard druppels inkt op waterbasis (van elk 1,2 picoliter) per seconde. Een nieuw intuïtief touchscreen staat aan de basis van de gebruikersinterface en is uitgevoerd met heldere kleuren en duidelijke ‘verkeerslichten’ (groen-oranje-rood) voor de operator. Dit bedieningspaneel vergroot de inzetbaarheid en vereenvoudigt routinetaken – met als bijkomende voordelen tijdbesparing en minder fouten.

Belangrijkste specificaties voor CAD-, AEC- en GIS-toepassingen:

  • Geïntegreerde EsTefold 5011- en 5013-vouwer voor vouwen en stapelen van prints bij maximale snelheid, voor documentverwerking en distributie.
  • De Océ Repro desk 2.5.3-software biedt koppeling van de CAD-design desktop met de digitale repro, voor opdrachtverwerking, workflow en ‘print ready’-beheer.
  • Software voor het aanbieden van printjobs – Océ Publisher Select 2 – stelt gebruikers in staat een opdracht samen te stellen van één of meer ‘print ready’-bestanden en alle nodige printinstellingen aan te geven om het juiste resultaat te produceren.

De Océ ColorWave 910 heeft twee instelbare printsnelheden: 9 meter per minuut en 18 meter per minuut. De Océ ColorWave 810 heeft een printsnelheid van 9 meter per minuut. De Océ ColorWave 810 en 910 zijn vanaf oktober 2015 verkrijgbaar.

www.canon.nl

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top