Canon introduceert nieuwe generatie productiescanners

Canon introduceert nieuwe generatie productiescanners

Canon Europe introduceert een belangrijke aanvulling op haar bekroonde reeks imageFORMULA-productiescanners. De nieuwe imageFORMULA DR-G2090, DR-G2110 en DR-G2140 vormen samen een krachtige oplossing voor ondernemingen en organisaties die te maken hebben met hoge scanvolumes. De nieuwe serie scanners combineert de nieuwste hardware- en softwaretechnologieën van Canon. De scanners zijn stiller en sneller en bieden een extra LAN-interface voor A3-scans.

Canon’s ‘next generation’ imageFORMULA DR-G2 serie productiescanners is bij uitstek geschikt voor organisaties waar grote hoeveelheden documenten moeten worden gedigitaliseerd, zoals voor drukke postkamers. Ook zijn deze scanners een uitkomst voor bedrijven die documenten scannen in opdracht van klanten. Dankzij het robuuste invoermechanisme kunnen gebruikers gemengde documenten gelijktijdig plaatsen en scannen, waarbij alle pagina’s foutloos worden ingevoerd en gescheiden. Organisaties kunnen met behulp van de foliomodus ook gemengde papierformaten en -diktes scannen, van visitekaartje tot documenten op A1-formaat.

De nieuwe modellen maken gebruik van Canon’s nieuwste CIS-sensortechnologie en de nieuw ontwikkelde DR-processor-chip. Dankzij deze combinatie halen de scanners hoge scan- en beeldverwerkingssnelheden van 280 ipm in kleur met een resolutie van 300 dpi. Om de productiviteit verder te verhogen, beschikken deze scanners over een invoer voor 500 vellen papier om zonder onderbrekingen grote batches te scannen. Ook beschikken zij over een Fast Start Scan om de kans op vertragingen te minimaliseren nadat op de startknop is gedrukt.

“Voor elke onderneming is productiviteit cruciaal. Deze behoefte is nog groter in dynamische werkomgevingen waar het behalen van deadlines cruciaal en het scannen van hoge volumes de norm is”, zegt Tim Brosnihan, European Product Manager van Canon Europe. “Van publieke en financiële instellingen tot de gezondheidszorg en het onderwijs: organisaties die dagelijks veel documenten verwerken hebben een betrouwbare scanner nodig. Deze A3-scanners zijn ontworpen voor veeleisende omgevingen met een hoog volume tot 70.000 scans per dag, waarbij betrouwbaarheid en veelzijdigheid vooropstaan.”

Verbeterde productiviteit en maatwerk in apps
De imageFORMULA-modellen DR-2110 en 2140 zijn de eerste productiescanners die zowel een embedded LAN-interface als USB-aansluiting bieden. Hierdoor kunnen organisaties zowel kosten als bureauruimte besparen en zijn speciale pc’s of softwaretoepassingen niet langer nodig. De serie wordt aangevuld met software development kits (SDK’s) voor maatwerk in scanfunctionaliteit. Dit stelt klanten in staat te voldoen aan specifieke behoeften binnen hun organisatie. De SDK biedt de tools, middelen en code die ontwikkelaars nodig hebben om nieuwe toepassingen en innovatieve oplossingen te bouwen voor het scannen van documenten. Dankzij de open API en de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te realiseren bovenop het Canon-platform, passen de nieuwe scanners moeiteloos in elke werkomgeving en zijn ze inzetbaar naast bestaande workflows.

Superieure beeldkwaliteit en intelligente verwerking
De imageFORMULA DR-G2 serie is ontworpen om scans van hoge kwaliteit te produceren. Ook is de scanner geoptimaliseerd voor nauwkeurige gegevensextractie, verwerking binnen workflows en archivering in systemen voor documentbeheer. De scanners bieden verder een nieuwe beeldverwerkingsmodus: Active Threshold. Hiermee kunnen organisaties gemende documenten met verschillende teksten, kleuren en achtergronden scannen zonder de beeldinstellingen aan te passen. Active Threshold compenseert variaties in de achtergrond van de documenten door de helderheid van elke pagina automatisch aan te passen. De barcode- en 2D-codeherkenning biedt gebruikers de mogelijkheid om batches automatisch te scheiden, meerdere pagina’s te sorteren en bestandsnamen aan te geven op basis van de barcode-informatie voor bestandsnamen of -indexering. In combinatie met Active Threshold zorgt barcodeherkenning ervoor dat medewerkers niet langer tijdrovende, handmatige scantaken hoeven uit te voeren. Hierdoor zijn hoge volumes van verschillende documenttypen sneller en gemakkelijker te verwerken dan voorheen.

Verbeterde directe connectiviteit
Canon Europe kondigt ook de introductie aan van de NA10- en WA10-netwerkadapters waarmee verschillende Canon-scanners rechtstreeks op het netwerk kunnen worden aangesloten. Organisaties kunnen nu één scanner delen met alle gebruikers op kantoor en op contactpunten met klanten waar de ruimte beperkt kan zijn. Hierdoor kunnen ze direct scannen zonder dat een pc nodig is.

Canon lanceert daarnaast een reeks nieuwe toolkits voor softwareontwikkeling. Deze ondersteunen een verregaande samenwerking van scannertechnologieën met toepassingen en systemen van klanten. De reeks omvat een DR Web SDK voor eenvoudige integratie met webapplicaties, een nieuwe DR-scanner SDK voor integratie op maat, een eenvoudig platform voor het vastleggen van toepassingen en een nieuwe embedded SDK voor Canon’s ScanFront 400 netwerkscanner.

Website Canon

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top