Cadac Group automatiseert bestekken en begroten vanuit BIM

Cadac Group automatiseert bestekken en begroten vanuit BIM

Cadac Group zet een volgende stap in haar Enabling Digital-strategie met de uitbreiding van haar portfolio met de C3A-Extensies. Met deze extensies wordt het genereren van bestekken en het begroten vanuit een BIM-model geautomatiseerd, op basis van standaard MS-Office-software Word en Excel. Om deze slimme tools ook voor de Nederlandse markt beschikbaar te maken, heeft Cadac Group de C3A-Extensies met de STABU-besteksystematiek geïntegreerd. De C3A-werkmethodiek, met STABU uitgeruste bestekteksten, zijn een aanvulling op Cadac’s bestaande TheModus Suite.

De extensies, ontwikkeld door C3A, zijn door Cadac Group geheel op basis van STABU gelokaliseerd en gereedgemaakt voor de Nederlandse markt. C3A levert de extensies al meer dan 30 jaar aan Vlaamse bouwprofessionals. Ze heeft aangetoond met meer dan 4.000 bouwklanten een serieuze partner te zijn in de Vlaamstalige regio.
In België is de rol van de architect anders dan in Nederland. Architecten in België dienen, naast het ontwerp, ook zorg te dragen voor een elementenbegroting en een omschrijving van de gebouwdelen. Een hechte integratie tussen het BIM-model, begrotingsregels en bestekteksten is dus een vereiste. Precies dit aspect is door C3A pragmatisch opgelost.

“Genereer bestekken en begrotingen met de C3A-Extensies en breng het effect van wijzigingen in slechts enkele minuten duidelijk en volledig in beeld”, aldus Bjorn Ramaekers, product manager van Cadac Group.

Cadac Group en C3A hebben onlangs bij een aantal gerenommeerde Nederlandse bouwbedrijven getoetst of er interesse bestaat voor deze oplossing. Naar aanleiding van de positieve feedback is besloten de C3A-extensies voor de Nederlandse markt op basis van STABU te lokaliseren.

Website Cadac Group
Website C3A

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top