BMW kiest HERE HD Live Map voor toekomstige modellen

22 februari 2018

BMW Group gaat HD Live Map, een geavanceerde kaart voor autonoom rijdende voertuigen, in zetten. BMW zal gebruikmaken van deze oplossing in zijn toekomstige modellen, die tot een hoog niveau van automatisch rijden in staat zijn. Volgens de overeenkomst wordt HD Live Map vanaf het volgende decennium geïntegreerd in BMW-modellen om de veiligheid en het comfort van bestuurders en passagiers te verhogen. Dit is het eerste commerciële overeenkomst dat HERE sluit met een autoproducent om HD Live Map in productiemodellen beschikbaar te maken. Het volgt op een jarenlang onderzoeks- en ontwikkeltraject met BMW Group.

“Wij zijn blij met deze eerste commerciële overeenkomst voor HD Live Map”, aldus Ralf Herrtwich, SVP Automotive bij HERE Technologies. “BMW’s vertrouwen in onze kaart bevestigt de inschatting dat wij met ons innovatieve product, duurzame ontwikkelstrategie en continu investeringsprogramma ons goed gepositioneerd hebben om aan de vraag van autoproducenten te voldoen die steeds meer automatisering in hun voertuigen toepassen.”

“BMW Group heeft ongeveer tien miljoen verbonden voertuigen op de weg. Voertuigen die zijn uitgerust met de relevante sensoren verzamelen sinds 2015 realtime mobiliteitsinformatie. Zo kunnen BMW-voertuigen bijvoorbeeld gevaren en snelheidsbeperkingen detecteren en deze relevante informatie via het internet toevoegen aan de boordnavigatie”, aldus Christoph Grote, Senior Vice President Electronics BMW Group. “Samen met HD Live Map hebben we essentiële bouwstenen voor autonoom rijden op de lange termijn. Naarmate we dit punt naderen, zullen we onze klanten later dit jaar nog meer locatie-gebaseerde diensten en bestuurdersinformatie kunnen aanbieden.“

HERE behoort tot de avant-garde wat betreft het gebruik van kunstmatige intelligentie om de kaartoplossingen te produceren die noodzakelijk zijn voor autonoom rijden. HD Live Map is vele malen nauwkeuriger dan alle andere kaarten in tegenwoordig beschikbare navigatiesystemen. Hij wordt ook sneller geactualiseerd door data te betrekken van een groeiend netwerk van partners uit de automobielbranche.

Aan het einde van dit jaar zal de HD Live Map één miljoen kilometer aan straten in Noord-Amerika en Europa bevatten die met een nauwkeurigheid van tientallen centimeters in kaart zijn gebracht. Dit betreft onder meer informatie over rijstroken en rijstrookmarkeringen, snelheidslimieten en vluchtstroken. Bovendien biedt HD Live Map een complete laag met verkeersborden en andere voorwerpen aan de zijkant van de weg die een heel nauwkeurige lokalisatie van voertuigen mogelijk maken.

Website HERE 360

Website HERE

Comments are closed.