BIM-landschap in kaart

BIM-landschap in kaart

Voor veel mensen in de bouwsector is het nog onduidelijk wat BIM precies inhoudt en wat het voor hen betekent. Er is een heleboel over geschreven, maar dit is veelal erg ingewikkeld en theoretisch.

Eigenlijk moet je jezelf de volgende vragen stellen:

✔ Hoe kan ik mijn proces beter regelen?
✔ Hoe kan ik efficiënter mijn project runnen?
✔ Hoe kan ik beter samenwerken?
✔ En hoe kan ik ervoor zorgen dat het eindresultaat van het project beter is?

Dat kan door middel van BIM.

Infographic BIM-landschap in kaart
In onderstaande infographic wordt reeds weergeven hoe het ideale bouwproces er volgens ons uitziet. BIM speelt hierin een centrale rol, van het uitgeven van de opdracht tot de oplevering van het gebouw en het gebouwbeheer. De gehele keten zou vanaf het moment dat de opdracht uitgegeven wordt tot het moment van oplevering en beheer, via het BIM-model op de hoogte moeten zijn van het gehele bouwproces. BIM zou bovendien niet alleen voor het ontwerp ingezet moeten worden, maar ook voor de planning, logistiek en kosten bijvoorbeeld. Er is veel meer mogelijk met BIM dan veel mensen denken. Hoog tijd dus om meer te weten te komen over dit model.

Nieuwe afbeelding (10)

Rapport BIM-landschap in kaart
Deze infographic is onderdeel van het rapport ‘BIM-landschap in kaart’. In dit rapport proberen we het complete BIM-landschap letterlijk in kaart te brengen. Startend met het schetsen van de context: wat is BIM nu eigenlijk en waarvoor, door wie en wanneer wordt het gebruikt? Vervolgens wordt per partij gekeken wat BIM voor hen kan betekenen en wat ervoor nodig is om tot dit ideale scenario te komen. Ook het aanbod van verschillende BIM-software wordt onder de loep genomen om daarna het machtsveld te onderzoeken. Tot slot wordt de rol van de toelevering in BIM besproken, want ook fabrikanten nemen een belangrijke rol in het BIM-proces in.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top