Bentley Systems treedt toe als multinationaal-lid buildingSMART

Bentley Systems treedt toe als multinationaal-lid buildingSMART

buildingSMART International heet Bentley Systems van harte welkom in de gemeenschap. Bentley Systems treedt toe als multinationaal lid en brengt een schat aan kennis en expertise mee voor het programma voor standaards en oplossingen.

Tegelijkertijd kondigde Bentley de beschikbaarheid aan van iModel Bridge voor IFC, een generieke IFC-brug die Bentley’s iModels in staat stelt om IFC-geometrie en bedrijfsgegevens te gebruiken.

iModels zijn speciale containers voor infrastructuurinformatie die de kern vormen van Bentley’s digital twins strategie voor infrastructuur engineering. iTwin Services stelt iModels nu in staat om snapshots te exporteren in IFC en IFC-gegevensverzamelingen te behandelen als een invoerbron die zijn inhoud afstemt voor gebruik door Bentley’s ontwerptoepassingen. Eerder dit jaar kondigde Bentley de beschikbaarheid aan op GitHub van versie 1.0 van iModel.js, een open-sourceplatform voor digital twins. 

Bhupinder Singh, CPO bij Bentley, zegt: “Bentley streeft ernaar om de beste implementatie van IFC voor digital twins te ondersteunen. We streven naar openheid. We zijn zelfs van plan om iModel Bridge voor IFC als bron te openen. De combinatie van IFC-ondersteuning en open source-principes geeft de gemeenschap het vertrouwen dat zij digital twins kunnen creëren en beheren zonder te worden ingekaderd door donkere gegevens.”

Richard Petrie, CEO, buildingSMART International, merkt op: “Ik ben zeer verheugd dat Bentley zich heeft aangesloten bij buildingSMART International. Als één van de belangrijke softwareleveranciers op ons gebied speelt Bentley een cruciale rol in onze gemeenschap. De visie die Bentley heeft op iModels en open source biedt de IFC-gemeenschap interessante nieuwe mogelijkheden voor open, compatibele manieren van werken met digital twins.” 

Website buildingSMART

Website Bentley Systems

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Scroll naar top